Громадський бюджет-2019: які проекти допустили до голосування (СПИСОК)

© pexels.com

На голосування у рамках програми “Громадський бюджет-2019” допущені 54 проекти – 6 великих, 44 малих та 4 соціальних. Із 3 до 14 вересня кропивничани обиратимуть серед них переможців. Проекти, які оберуть містяни, профінансують із міського бюджету. Загальний бюджет “Громадського бюджету” у 2019 році складе 5 млн грн. 

Про це сьогодні, 31 липня, під час прес-конференції у міськраді повідомив начальник департаменту з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій Андрій Паливода, інформує Перша електронна газета з посиланням на сайт міськради.

“Громадський бюджет” – 2019 вступив у активну фазу”, – відзначив Андрій Паливода. – “Остаточне рішення про зарахування проектів до списку, за яким проводитиметься голосування приймалося на засіданні Координаційної ради з питань громадського бюджету 23 липня. Перед цим спеціалісти департаменту проводили широку просвітницьку кампанію: організували 20 зустрічей з мешканцями, підготували два практичних семінари і чотири навчання в кропивницьких «вишах», тобто намагалися якнайширше охопити саме ту категорію громадян, які активно долучаються до генерації ідей і написання проектів”.

За інформацією начальника департаменту, у бюлетені для голосування буде включено 54 проекти: з них – 6 великих, 44 малих та 4 соціальних. Загальний бюджет «Громадського бюджету» у 2019 році складе 5 мільйонів гривень. Найбільше -50% буде спрямовано на фінансування великих проектів. На два мільйони гривень можуть розраховувати автори малих проектів і 500 тисяч гривень можна буде використати на соціальні проекти.

“Традиційно, більшість ідей від громади і в поточному році стосується облаштування на території міста спортивних та дитячих ігрових майданчиків”, – звернув увагу Андрій Паливода. – “Серед оригінальних пропозицій можна відзначити започаткування смарт-освіти, що по суті являє собою пересувну лабораторію для організації навчального процесу, відкриття студії «Вікно можливостей» для молоді з інвалідністю, реалізація засад інноваційної медицини тощо”.

Голосування за проекти у Кропивницькому розпочнеться 3 вересня і триватиме до 14 вересня. Канал для голосування на офіційному сайті міської ради функціонуватиме цілодобово, а віддати свій голос з допомогою паперового бюлетеню можна буде із 10.00 по 16.00 у будні і від 10.00 по 13.00 у вихідні дні.

Із переліком проектів “Громадського бюджету”, які допустили до голосування, дивіться за посиланням.

Нагадаємо, до фіналу конкурсу громадських проектів у 2018 році увійшли 30 малих проектів, 11 великих і 7 соціальних.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар