Злітну смугу кропивницького аеропорту добудує Мінінфраструктури

© wikimapia.org

Недобудовану злітно-посадкову смугу аеропорту у Кропивницькому передали у власність Міністерства інфраструктури України. Це дозволить залучити кошти з державного бюджету для завершення її будівництва, і наблизить аеропорт до отримання статусу міжнародного.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією з офіційного сайту облради.

Прорект рішення “Про передачу видатків незавершеного будівництва “Подовження злітно-посадочної смуги аеропорту “Кіровоград” депутати облради погодили на своєму засіданні 8 червня.

Після передачі злітно-посадкової смуги на баланс Міністерства інфраструктури України з’явиться можливість залучення коштів з держбюджету для її добудови та часткової заміни. А це створить умови для посадок багатотоннажних лайнерів і наблизить надання аеропорту статусу міжнародного.

Нагадаємо, державний секретар Міністерства інфраструктури України Андрій Галущак та народний депутат України Олександр Горбунов під час прес-конференції у березні заявили, що аеропорт у Кропивницькому цього року має шанс отримати статус міжнародного, а у 2019 році – цілком можливо розпочнеться реалізація проекту реконструкції злітно-посадкових смуг, інфраструктури летовища та створення центру технічного обслуговування літаків.

Довідково:

Проектно-кошторисна документація на подовження злітно-посадкової смуги аеропорту “Кіровоград” була розроблена в 1988 році та розпочато будівництво зазначеного об’єкта. Фінансування будівництва велося за рахунок коштів резервного фонду Кабінету Міністрів України. Побудовано 474 м.п. злітно-посадкової смуги шириною 42 м.п. і залізобетонних плит розміром 2х6, усього змонтовано 1659 плит.

Будівництво даного об’єкта через відсутність фінансування призупинено в 1994 році.

Загальна будівельна готовність об’єкта складала 20%.

Видатки незавершеного будівництва “Подовження злітно-посадкової смуги аеропорту “Кіровоград” у сумі 3 млн 636,059 тисяч гривень перебували на балансі управління капітального будівництва Кіровоградської обласної державної адміністрації.

Читайте також:

Кропивницький аеропорт має шанс відродитися і набути статусу міжнародного

Поширити:

Залишити коментар:

коментар