Більше 4 тис. мешканців Кіровоградщини понад півроку не платять аліменти

© ustinka.kz

Понад 48 млн грн аліментів довелось примусово сплатити боржникам Кіровоградщини з початку року. А 4 125 осіб мають заборгованість із виплати аліментів понад шість місяців.

Про це розповів заступник начальника з питань державної виконавчої служби обласного управління юстиції Віктор Журавко, повідомляє Перша електронна газета.

“Із метою захисту прав дітей державні виконавці Кіровоградщини застосовують примусові заходи впливу стосовно злісних боржників. Зокрема 4 087 мешканців Кіровоградщини були обмежені в праві виїзду за кордон, а 4 132 неплатника – у керуванні автівками. Загалом із початку року було стягнуто понад 48 млн грн аліментів на користь 13 384 дітей”, – відзначив посадовець.

Окрім цього, Віктор Журавко розповів про особливості другого пакету законопроектів щодо посилення відповідальності недобросовісних батьків. Якщо говорити про ключові ініціативи, насамперед йдеться про систему автоматизованого арешту коштів неплатника; введення додаткових фінансових санкцій від 20% до 50% від суми боргу; звільнення чиновників, які не сплачували аліменти понад рік; притягнення до кримінальної відповідальності боржників, які ухиляються від виконання суспільно корисних робіт.

Читайте також: Заробітчанин з Кропивницького заплатив аліменти, щоб виїхати в Польщу

Нагадаємо, на Кіровоградщині жінка заборгувала аліментів на 130 тисяч гривень.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар