Кропивничан запитають, який із двох парків реконструювати першим

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Кропивничани зможуть долучитися до вибору першочерговості реконструкції міських парків: «Ковалівського» та «Перемоги» (міський сад). Для реалізації цієї ініціативи міськрада Кропивницького спільно з громадською організацією «Інститут «Республіка» запустили публічну консультацію.

За словами регіонального координатора ВІ «Активна Громада» у Кропивницькому Анатолія Стояна, публічна консультація покликана побудувати місток комунікації влади і громадськості, що має в результаті мету – прийняття рішення.

“Ми дуже раді, що саме це питання винесено на обговорення громадськості, оскільки містяни прагнуть бачити парки затишними та з розвиненою інфраструктурою для відпочинку. А такий метод спілкування влади і громадян як публічні консультації – правильний і демократичний”, – додає Анатолій Стоян.

Публічна консультація розпочинається з 5 червня та триватиме до 9 липня 2018 року.

За допомогою електронного сервісу «Ваша Думка» кропивничани зможуть відправити свою відповідь за посиланням або СМС з текстом «7662 номер відповіді» на номер 093-177-00-35. Ціна смс згідно з тарифом вашого оператора.

Реконструкцію якого парку в Кропивницькому необхідно зробити насамперед?

  1. «Ковалівський» парк
  2. парк «Перемоги» (міський сад)

“Реконструкція двох парків – памʼяток садово-паркового мистецтва місцевого значення «Перемоги» та «Ковалівський»  (зокрема, і виготовлення проектної документації) передбачена «Програмою економічного і соціального розвитку міста Кропивницького на 2018 рік та основні напрями розвитку на 2019 і 2020 роки. Разом із тим, думка кропивничан стосовно пріоритетів розвитку дуже важлива для міської влади”, – зазначила заступник начальника ГУ ЖКГ міської ради Юлія Яндович.

Публічна консультація дозволяє спростити процес врахування думки громади для влади. Цей інструмент створює можливість для мешканців міста  взяти участь у прийняті рішень на місцевому рівні у  максимально доступний спосіб. Це у свою чергу сприяє ефективній комунікації громади та влади.

***

Парк культури та відпочинку «Ковалівський» — парк у Кропивницькому, парк-пам’ятка садово-паркового мистецтва місцевого значення в Україні. Площа парку 8,3 га. Розташований  у північно-східній частині середмістя — в межах житлового масиву Ковалівка, між вулицями Дворцовою, Олефіренка, Євгена Чикаленка та Кавалерійською, що визначає його невеликі розміри. Парк має форму чотирикутника і радіальне розгалуження алей. Хоч парк невеликий, але затишний. Тому, традиційно, він є улюбленим місцем відпочинку та організації дозвілля кропивничан і гостей міста. Має естетичне, виховне, природоохоронне та оздоровче значення.

Парк «Перемоги»  або міський сад – парк-пам’ятка садово-паркового мистецтва місцевого значення.  Площа — 39,5 га, статус отриманий у 1971 році. Розташований уздовж річки Сугоклея і водосховища в Кропивницькому. Закладено його в 1764 році генералом Мельгунова, колишнім головним командиром Нової Сербії після Хорвата.  Це єдине місце в межах міста, де діти можуть своїми очима побачити те, про що на уроках тільки чують, поспостерігати за рослинами і тваринами, своїми руками намити камінчиків. У 2002 році в парку було висаджено 1500 саджанців кленів, беріз, дубів. Садили на «залисинах», потім доглядали за деревами – за кожним школярем був закріплений певний ділянку парку. Але, незважаючи на догляд, майже 70% саджанців не прижилося. Останнім часом щодо нього ведеться дуже багато суперечок, пов’язаних з приватизацією землі, екологією і сміттєвими звалищами, яких з’являється все більше.

Ініціатива впроваджується в межах проекту «Задай курс владі» ВІ «Активна Громада» від Інституту «Республіка».  Разом з  міською радою міста Кропивницького активісти запрошують кропивничан  висловити свою думку!

Довідка.  Проект «Задай курс владі» проваджується за підтримки Національного Демократичного Інституту (NDI).
Поширити:

Залишити коментар:

коментар

1 коментар до Кропивничан запитають, який із двох парків реконструювати першим

  1. Горсад, пусть облагараживают. Там намного хуже ситуация, чем в ковалевском. Не смотря на то, что к ковалевском ближе, Горсад в ужасном состоянии.

Коментарі заборонені.