Аграрії Кіровоградщини першими в Україні посіяли ярі зернові і зернобобові культури

© superagronom.com

Кіровоградщина першою серед областей України завершила посів ярих зернових і зернобобових культур. За інформацією Міністерства аграрної політики та продовольства України, засіяно 483 тисячі га, що складає 100% від прогнозованих під ці культури площ.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією з офіційного сайту Кіровоградської облради.

Також близькі до завершення посіву ярих зернових Львівська (99%), Донецька (98%), Миколаївська (98%), Тернопільська (98%), Хмельницька (98%) та Чернівецька (98%) області.

Варто зазначити, що питання аграрної галузі, земельних відносин завжди перебувають у центрі уваги Кіровоградської обласної ради, із загального складу якої майже четверта частина депутатів або працює в сільському господарстві, або має безпосереднє відношення до аграрної галузі. Обласною радою затверджені обласна програма розвитку агропромислового комплексу Кіровоградської області на 2018-2023 роки, обласна програма розвитку земельних відносин у Кіровоградській області на 2016-2020 роки, на реалізацію яких та інші заходи у сфері сільського господарства в поточному році в обласному бюджеті вже передбачено понад 630 тисяч гривень.

З метою нагородження працівників агропромислової галузі області за вагомий внесок у підвищення ефективності сільськогосподарського виробництва, впровадження сучасних технологій у процес сільськогосподарського виробництва, обласною радою заснована та щорічно вручається кращим хліборобам обласна премія імені Олександра Васильовича Гіталова.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар