На вулицях Кропивницького висадять понад три сотні дерев

© pexels.com

Міська влада Кропивницького запланувала низку заходів із висадження дерев. Зокрема, на вулицях міста хочуть висадити більше 300 дерев. У той же час, у планах комунальників є демонтаж близько 700 сухих аварійних дерев.

Про це йдеться на сайті міськради, повідомляє Перша електронна газета.

За словами головного спеціаліста відділу будівництва та благоустрою ГУ ЖКГ Івана Мунтяна, на вулицях Вокзальній, Великій Перспективній, Соборній, Романа Шухевича, Євгена Маланюка та Полтавській заплановано висадку 120 саджанців липи. А по вулиці Волкова, від вулиці Комарова до вулиці Академіка Тамма, буде висаджено 100 сосен.

“21 квітня в рамках проведення місячника з озеленення, прибирання та благоустрою території Кропивницького на набережній річки Інгул, від вулиці Михайлівської до Великої Перспективної, комунальним підприємством “Єлізавета” разом із небайдужими громадянами міста буде висаджено 86 дерев: 20 беріз, 6 ясенів та 60 катальп, – повідомив Іван Мунтян. – Крім того біля пам’ятника “Героям Чорнобиля” також буде висаджено 60 туй”.

Посадовець зауважив, що всі саджанці були вирощені у розпліднику комунального підприємства “Благоустрій” та придбані за кошти міського бюджету. А от щодо знесення, то за словами фахівця, їх заплановано близько 700. І як показав останній буревій, що пронісся Кропивницьким і повалив багато сухих аварійних дерев, у місті їх справді багато, і їх необхідно зносити заради безпеки громадян.

“Міську владу часто критикують за те, що багато дерев вирубується, а натомість нічого не висаджується, – зазначив присутній на прес-конференції секретар міської ради Андрій Табалов. – Але це не зовсім так, оскільки на території Кропивницького постійно хтось щось висаджує: кандидати в депутати, активісти. Питання в тому, як це робиться. Наприклад, обирається ділянка і на ній висаджуються молоді дерева, які невдовзі самі ж громадяни ламають, знищують протягом року. Цього разу ми вирішили підійти до питання з іншого боку — садити більш-менш дорослі дерева, щоб вони встигли прижитись. Крім того місця висадження дерев попередньо будуть опрацьовані спеціалістами управління містобудування та архітектури і житлово-комунального господарства для того, щоб в майбутньому вже дорослі дерева не перешкоджали лініям електропередач та водопровідним мережам”.

Андрій Табалов також додав, що після проведення інвентаризації дерев, буде розроблено проект озеленення міста, а який він буде, комплексний чи поетапний — це мають вирішити спеціалісти. Секретар міської ради наголосив, що висаджувати треба таку ж кількість дерев, яка буде знесена, і навіть більше, тільки тоді місто стане зеленішим.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар