У деяких міжміських автобусах у Кропивницькому панує антисанітарія

Деякі автобуси на міжміських маршрутах у Кропивницькому не відповідають санітарним та технічним вимогам. Такі факти встановили під час перевірок автобусів на автостанціях №1 та №2.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сайт ОДА.

“Перевірки проводились із 26 по 30 березня, на виконання протокольного доручення голови обласної державної адміністрації для здійснення контролю за тим, як виконують перевізники договори з транспортного обслуговування населення”, – говорить директор департаменту інфраструктури та промисловості ОДА Олександр Корнюша.

Зазначається, що під час перевірки встановили численні факти допуску перевізниками до роботи на маршрутах транспортних засобів, стан яких не відповідає встановленим вимогам та нормативам.

“І йдеться не лише про незадовільний санітарний стан. У одному з автобусів, приміром, виявлено тріщину на лобовому склі. Виявлено також неопломбовані вогнегасники (або вони зовсім відсутні), зношену гуму, що неприпустимо з точки зору безпеки на транспорті”, – додає Олександр Корнюша.

Директор департаменту каже, що всіх недобросовісних перевізників попередили, що подібне ведення господарської діяльності буде трактуватися як порушення умов виконання договорів, укладених між перевізником та обласною (районною) державною адміністрацією, з відповідними наслідками.

Управлінню Укртрансбезпеки в області доручили, зі свого боку, провести рейдові перевірки та вжити належні заходи державного контролю.

30 березня представники Укртрансбезпеки та Нацполіції провели робочу нараду з перевізниками, які здійснюють перевезення пасажирів на внутрішньообласних маршрутах. Звернуто особливу увагу на технічний стан автомобільного транспорту.

Читайте також: У “гнилої” маршрутки №274 на ходу випало скло: перевізник нарікає на дороги і клей

Окрім того, департамент направив звернення до райдержадміністрацій та міськвиконкомів, як організаторів пасажирських перевезень на своїх територіях, з вимогою здійснювати контроль за санітарно-технічним станом транспорту, який виходить на пасажирські маршрути, а, з огляду на наближення Великодніх свят та поминальних днів, вжити невідкладні заходи з метою забезпечення достатньої кількості автобусів на маршрутах для перевезення людей у ці дні.

Заплановано заходи з перевірки, спільно з представниками Служби автомобільних доріг в області, Національної поліції, Укртрансбезпеки, місць, де формується та здійснюється габаритно-ваговий контроль. А на 5 квітня заплановано наради з усіма автомобільними перевізниками області.

Також Олександр Корнюша повідомив, що, у зв’язку з внесенням постановою Кабінету Міністрів від 7 лютого 2018 року № 180 змін до Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування, скасовано конкурси, заплановані на 6 квітня та 4 травня. Всі майбутні конкурсні відбори проводитимуться, з урахуванням відкоригованого законодавства.


Довідка:

Маршрутну мережу в Кіровоградській області складають такі автобусні маршрути: міські – їх 100; приміські – їх 170 (замовник перевезень – райдержадміністрації); міжміські внутрішньообласні – їх 128 (організатор перевезень – обласна державна адміністрація); міжміські міжобласні, що проходять через територію Кіровоградщини – їх 184. Серед них 45 маршрутів, які формуються безпосередньо в місті Кропивницькому.

Перевезення пасажирів в обласному центрі здійснюється на 45 автобусних маршрутах: 15 з них діють у звичайному режимі, 30 – в режимі маршрутного таксі.

На даний час в області на маршрути загального користування залучено 64 автобуси, які пристосовані для перевезення людей з інвалідністю.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар