EdCamp у Новоукраїнці зібрав понад дві сотні учасників

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

24 березня у Новоукраїнці, на базі Новоукраїнської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 4, відбулася регіональна (не) конференція  відповідальних педагогів міні – EdCamp Novoukrajinka. Тематика, що об’єднала 210 учасників – “Нова українська школа в Новоукраїнці: компетентнісний підхід до навчання”.

Інформує Перша електронна з посиланням на сайт Новоукраїнської міськради.

Відкрили (не) конференцію Тетяна Стратонова, начальник відділу освіти виконавчого комітету Новоукраїнської міської ради та Світлана Хівренко, координаторка не конференції EdCamp Novoukrajinka.

Комфортне освітнє середовище, затишну атмосферу створили  колектив Новоукраїнської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 4 на чолі з директором Людмилою Червоненко.

На EdCamp у Новоукраїнку зібралися педагоги із Кіровоградщини, Полтавщини, гості із Київської, Хмельницької, Львівської областей, які зацікавилися і повірили у формат (не)конференцій як можливість  відкритого обміну педагогічним досвідом, можливість отримати педагогічну свободу слова, мислення, переміщення й емоцій. Тут були працівників дошкільних закладів, загальноосвітніх шкіл, позашкілля,  професійно-технічного училища та  вищих учбових закладів. Учасниками також були учні і батьки.

Відеопривітання учасникам передали натхненник руху EdCamp в Україні Олександр Елькін та його команда. А також Олександр Корінний, міський голова Новоукраїнської міської ради.

На (не) конференцію у Новоукраїнку було запрошено 27 експертів з питань освіти. Та ще 28 педагогів   виявили бажання поділитися педагогічними напрацюваннями під час учительської сесії.

Кожен міг попрацювати на майстер-класах «Українські національні традиції в сучасному форматі», які  провели   керівники гуртків Новоукраїнського Центру дитячої і юнацької творчості «ЗОРІТ».

Ця подія без перебільшення стала визначною. Педагоги мали можливість вільно обговорити нагальні проблеми, обмінятися думками та познайомитися з новими методиками навчання, що реалізуються в рамках Концепції “Нова українська школа”.

Участь в (не) конференціях безкоштовна. І це стає можливим завдяки підтримці багатьох партнерів: EdCamp Ukraine, Агенції продюсування освіти, Відділу преси, освіти і культури Посольства США, Програми розвитку ООН в Україні, Microsoft в Україні, видавництва «РАНОК», компанії «Лінгвіст», Освітнього центру з фінансової грамотності «Нащадок», краудфандингової платформи «Спільнокошт», офіційного веб-ресурсу реформи «Нова українська школа», Гендерного інформаційно-аналітичного центру «КРОНА».

Проведення не конференції у Новоукраїнці стало більш яскравим і насиченим, як інформаційно так і матеріально, завдяки підтримці  Новоукраїнської міської ради, громадської організації «Ла Страда – Україна», видавничому дому «Освіта», ТОВ «Степ-Агро», і магазину «Карамелька».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар