Максим Березкін: У кожного своя мета в житті – у когось підтримувати футбол, а в когось – розпускати плітки

Максим Березкін / © latifundist.com

Після футбольного дербі Кіровоградщини, яке закінчилося нульовою нічиєю, президент “Зірки” Максим Березкін спростував чутки про те, що кропивницький футбольний клуб припинить своє існування після завершення цього сезону. Таку інформацію про “Зірку” озвучив ведучий шоу “ТаТоТаке” Костянтин Андріюк.

Максим Березкін повністю спростував цю заяву ведучого шоу, і заявив, що журналісти озвучують подібні плітки, щоб хоч якось заповнювати ефірний час.

Про це президент “Зірки” Максим Березкін розповів клубній прес-службі, повідомляє Перша електронна газета.

– Відразу після напруженої гри з ФК «Олександрія» та таких зусиль клубу по підготовці матчу найбільшою несподіванкою для Вас стала мабуть інформація пана Андріюка щодо майбутнього команди «Зірка» в його Інтернет-передачі «ТаТоТаке»?

– Несподіванкою – це дуже м’яко сказано. Я вже звик до чуток навколо команди, що формують люди, які чимось ображені на футбол, футболістів, тренерів, мене особисто, але з кожним разом чутки стають все дивнішими. За статистикою, такі чутки найбільше поширюються влітку та взимку. Цікаво те, що вчора після гри ми провели робочу зустріч разом з виконавчим директором клубу Андрієм Перевозником та головним тренером команди Романом Монарьовим, де обговорили поточні та перспективні плани. Мало того, якраз вчора я особисто спілкувався з потенційним новачком команди, і наполягав на укладенні контракту щонайменше на два роки, адже немає сенсу створювати команду на рік, щоб просто «погратися у футбол».

Я ще в січні не приховував того факту, що в клубі виникла невелика заборгованість, яку ми впевнено гасимо. Ми не поїхали на закордонний збір, як робили останні п’ять років, навіть ще в першій лізі, освоюючи то турецький, то кіпрський береги. Команда цьогоріч провела збір в Нікополі, і нічого страшного я в цьому не бачу. Але, схоже, що авторам цієї дивної програми, необхідно було озвучити бодай якусь інформацію, адже чимось потрібно заповнювати ефірний час. Особливо мені «сподобалося» те, що кошти футболістам начебто видавали перед розминкою. Добре, що хоч не на полі під час матчу.

Я не можу ображатися на цих людей. У кожного свою робота і мета в житті. У когось – підтримувати футбол в міру своїх можливостей та вкладати особисті кошти в команди, стадіони, дитячі академії. Ну а в когось мета – розпускати плітки і намагатися навмисне опустити рівень нашого футболу. Мені особливо прикро за те, що в деяких телевізійних передачах за участю так званих «експертів», червоною ниткою проходить думка, що футбол в Україні третьосортний, і ми на десятки років відстаємо навіть від сусідніх країн. Але окрім озвучування цих «радісних» для вболівальників думок, ці люди нічого більше не роблять для футболу в нашій країні. Саме цікаве, що після опису нашого «третьосортного» футболу на всю країну, ці ж експерти дивуються, чому у нас мало вболівальників приходить на стадіон. От цікаво, якщо вас постійно з року в рік переконують, що цей магазин поганий і там неякісні продукти, ви в нього підете робити покупки?

– Тож що ж далі буде робити клуб?

– Як завжди – готуватися до наступної гри. Вже в суботу матч зі «Сталлю» в Кропивницькому. На вихідних – чергові ігри молодіжних команд клубу. Наприкінці березня команди Академії, де виховуються майже 150 дітей, візьмуть участь в товариських турнірах, а в квітні продовжать змагатися в Дитячо-юнацькій футбольній лізі. Майданчики стадіону зайняті протягом усього дня. Вже скоро на стадіон повернуться легкоатлети Кропивницького для тренувань до нових змагань. Весняна частина набирає обертів, тож ми дивимося тільки вперед!

“Зірка” – “Олександрія”: фоторепортаж нічийного футбольного дербі Кіровоградщини

– Максиме Станіславовичу, як Вам гра? Матчі з ФК «Олександрія» найбільш принципові для кропивничан?

– Зараз, коли ми вже другий рік в Прем’єр-лізі, для нас кожен матч принциповий і кожне набране очко на вагу золота. Але ось якраз ігри з нашими друзями і одвічними суперниками дають змогу виявити найкращі бійцівські якості гравців. Ви ж самі добре бачили – гра йшла на кожній ділянці поля, ні один з футболістів обох команд жодного разу не відмовився від боротьби, ніхто не хотів програвати. Лікарі команд декілька разів вибігали на поле, а наш капітан Максим Драченко перед перервою отримав у зіткненні травму, тож довелося матч догравати з пов’язкою. Хлопці зарекомендували себе найкращим чином.

– Грі передувала важка підготовка до матчу. Чи справилися на Вашу думку служби клубу?

– Дійсно, метеоситуація внесла корективи не тільки в підготовку команди, але й підготовку до матчу клубу. Я вдячний всім, хто вніс свою частку в підготовку гри. Я думаю, всі оцінили якість поля, на якому грали команди. Клуб працював останні 6 діб в надважких умовах, але всі, хто критикував перенесення матчу на іншу дату, визнали не тільки правильність і доцільність цього кроку, але й правильну позицію клубу.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар