У Кропивницькому збирають підписи за встановлення безконтактних терміналів у громадському транспорті

© / ek.ua

Сьогодні, 6 березня, у Єдиній системі місцевих петицій з’явилася петиція про встановлення NFC-терміналів в громадському транспорті Кропивницького.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Автор петиції Віталій Зальотін впевнений, що встановлення безконтактних безготівкових NFC-терміналів в громадському транспорті дасть можливість запобігти приховуванню коштів перевізниками.

“Це дасть можливість безготівковим та безконтактним способом здійснювати оплату проїзду, використовуючи смартфон або банківську картку, та дасть можливість хоча б ненабагато, але запобігти приховуванню коштів перевізниками. Для пасажира це може стати більш зручним і більш гігієнічним (в разі використання безконтактної оплати) способом оплати проїзду”, – пише він у тексті петиції.

Збір підписів під петицією триватиме 45 днів. Щоб цю ініціативу розглянула міська влада, за цей період вона має набрати 450 голосів. Станом на час виходу публікації петицію підтримали троє кропивничан.

Проголосувати за цю пропозицію можна за ПОСИЛАННЯМ.

NFC (англ. Near Field Communication) «Зв’язок на невеликих відстанях» – технологія бездротового високочастотного зв’язку малого радіусу дії «за один дотик». Ця технологія дає можливість обміну даними між пристроями, насамперед смартфонами та безконтактними платіжними терміналами, що перебувають на відстані близько 10 см.

Технологія «NFC» є простим розширенням стандарту безконтактних карток EMV (ISO 14443), яка дає можливість застосовувати смарт-картки з чипом для здійснення фінансових операцій без контакту з платіжним терміналом. Пристрій з функцією «NFC» (наприклад, смартфон) може підтримувати зв’язок як зі смарт-картками, так і з терміналами стандарту «ISO 14443», а також з іншими пристроями.

Це означає, що технологія може використовуватися на існуючій інфраструктурі для безконтактних карток, у громадському транспорті тощо. «NFC» розроблена перш за все для застосування в мобільних телефонах.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар