Волонтер подарував нові експонати у музей 3 полку спецпризначення

Від початку війни з Росією багато людей допомагали та продовжують допомагати 3-му окремому полку спеціального призначення. Серед них волонтер Олександр, який нещодавно завітав у музей полку. Чоловік приніс у подарунок цінні експонати – приціл та сошки від снайперської гвинтівки «Рекорд».

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сайт 3 полку спецпризначенння.

Історія цих гвинтівок для нашого полку особлива. На початку війни у полку бракувало якісних снайперських гвинтівок, адже окрім радянських СВД нічого не було. Тoді старшина Андрій Шершень привіз з арсеналу в Артемівську, який утримували групи 3-го полку, 14 спортивних гвинтівок «Рекорд»(калiбр 7,62*54), а місцеві волонтери вдосконалили їх.

Зокрема переобладнали гвинтівку Андрія якісним 25- ти кратними прицілом «Leupold», сошками «Harris» , а також системами автоматичного. Волонтер приніс до музею базові приціл та сошки, зняті саме з гвинтівки Андрія Шершня.Пізніше модифікували і інші 14 гвинтівок.

Читайте також: Фрагменти неоголошеної війни: у Кропивницькому відкрили оновлений музей 3-го полку

Старшина Шершень був снайпером, він загинув 29 липня під час операції з пошуку та порятунку пілота су-25 в с. Латишеве Донецької області. Тоді загинули 10 бійців полку. В пам’ять про нього, наприкінці жовтня 2014 року волонтери придбали та обладнали ще 6 спортивних гвинтівок «Рекорд», встановивши на них дорогі та якісні приціли фірми «Vortex», фінські 7-секційні глушники, сошки тощо.


Ці гвинтівки використовують наші снайпери і сьогодні під час бойових дій і на змаганнях. Зокрема в червні 2016-го року снайперська група 3-го полку спецпризначення посіла перше місце на змаганнях снайперських груп у навчальному центрі “Десна”, використовуючи саме ці гвинтівки.
Волонтер прибираючи в себе вдома відшукав та приніс до полку базові приціл та сошки, які зняли з гвинтівки Андрія під час удосконалення. Також Олександр передав до музею полку «арафатку» Андрія Шершеня, яку снайпер не взяв на своє останнє завдання.

На сьогодні окрім гвинтівок «СВД» та «Рекорд» в тесовому режимі наші снайпера використовують новітню зброю вітчизняного виробництва “Z10”, британські та американські.
За підтримки волонтерів наші військовослужбовці продовжують захищати мир та суверенітет нашої держави.

Нагадаємо, 16 лютого, у Кропивницькому офіційно відкрив свої двері оновлений музей 3-го окремого полку спеціального призначення. Поки що музей знаходиться у чотирьох тематичних кмінатах, але вже у найближчому майбутньому його планують значно розширити – навіть облаштувати вуличну експозицію трофейної техніки.

Фрагменти неоголошеної війни: у Кропивницькому відкрили оновлений музей 3-го полку

Поширити:

Залишити коментар:

коментар