Міністр освіти Лілія Гриневич побувала в олександрівській школі

Учора. 19 лютого, в Олександрівці з робочим візитом побувала Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич. Лілія Гриневич оглянула опорну школу «Олександрівське навчально-виховне об’єднання №1», поспілкувалася з керівниками району, директором, вчителями та учнями об’єднання.

Приїзд Міністра у це селище взагалі був не випадковим. Олександрійський район першим на Кіровоградщині розпочав освітню реформу. І втілив її успішно, взяти хоча б той факт, що ні одну з сільських шкіл не було зачинено.

Варто зазначити, що з моменту створення КЗ «Олександрівське НВО №1» тут з’явилися нові два комп’ютерні класи, три шкільні автобуси, надсучасний кабінет хімії, інтерактивний тир, нові меблі у їдальні тощо. І на все оновлення витрачено більше трьох мільйонів гривень з державного та районного бюджетів.

DSC_0178

Оглянувши кабінети інформатики, хімії, військової підготовки, поспілкувавшись з педагогами та учнями, Міністр змогла переконатися, що гроші витрачено не даремно. Адже результати складеного ЗНО у 2017 довели високий рівень знань випускників цього об’єднання.

«Матеріально-технічне забезпечення, фахові вчителі, хороші умови для навчання – усе це дає можливості повністю розкрити потенціал кожної дитини», – зробила висновок Лілія Гриневич.

DSC_0071

Міністр також підкреслила важливість подальшої підтримки розвитку опорних шкіл як на місцевому, так і на державному рівні.

Поцікавилася вона і зарплатами вчителів. І була здивована невисокими оплатами. Міністр наголосила на тому, що якщо вимaгaти від вчителів бути aктивним, тo необхідно віддaти їм нaлежну шaну.

“Оскільки залучення нових інтерактивних методів у навчанні вимагають від викладачів більше часу на підготовку до занять, а тому й оплата їх роботи має бути більшою, – зазначила Лілія Гриневич.

Вона також вручила директору КЗ „Олександрівське НВО №1” Людмилі Литвин Подяку Міністерства освіти і науки України за вагомий і особистий внесок у розвиток опорних шкіл.

DSC_0248

DSC_0088

DSC_0216

Галина Шевченко для Першої електронної газети

Поширити:

Залишити коментар:

коментар