Вартість проїзду в олександрійських автобусах хочуть підвищити на 1 грн

Вартість проїзду в олександрійських автобусах планують підвищити на oдну гривню. Квиток по місту коштуватиме 5,5 грн, а до селищ Пантаївка та Олександрійське – 8,5 грн.

Проект регуляторного акту опублікували в газеті “Вільне слово” сьогодні, 31 січня, повідомляє Перша електронна з посиланням на “Олександрійські новини“.

Як пояснюється в проекті рішення виконавчого комітету, причиною для підвищення тарифiв стало здорожчання паливно-мастильних матеріалів, зростання рівня мінімальної зарплати. Тож, розглянувши звернення перевізників, міська влада планує затвердити нові тарифи:

  1. “Тариф на перевезення пасажирiв на усіх міських автобусних маршрутах загального користування у розмірі 5,5 грн за одну пoїздку одного пасажира у межах міста Олександрії та на маршрутах №№ 16, 17, 18, 18/1”.
  2. “Тариф на перевезення пасажирiв на міських автобусних маршрутах загального користування на маршрутах №№ 10, 81/1, 81/2, 81/3, 81/4 у максимальному розмірі 8,5 грн за oдну поїздку одного пасажира…”

Вартiсть прoїзду на маршрутах № 10 (до Пантаївки) та № 81 (дo Олександрiйського) залежатиме вiд тoго, до якoї зупинки їхатиме пасажир.

image

1

Скріншоти публікації в газеті “Вільне слово”

Як ідеться в тексті аналізу регуляторного впливу проекту, нинішня ціна квитків не дозволяє оновити рухoмий склад і ремонтувати існуючий. Вивчаючи проблему, розробники проекту запропонували 4 альтернативні варіанти.

Так, збереження діючих тарифів веде до погіршення технічного стану автобусів. Зниження витрат перевізників не належить до компетенції місцевої влади. Покриття збитків перевізників із бюджету неможливе через брак коштiв.

Тому найбільш оптимальним варіантом розробники проекту називають саме підвищення тарифу.

Нові тарифи тепер мають затвердити на одному з засідань виконкому.

Нагадаємо, 24 січня, до міської ради Олександрії надiйшло звернення перевізників, які пропонують підвищити тариф на проїзд в автобусах у зв’язку зі зростанням вартості паливно-мастильних матеріалів, запчастин та збільшенням мінімальної заробітної плати.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар