Як у Кропивницькому відбувся Всесвітній хакатон Global Game Jam

© КЛА НАУ

26 січня у Льотній академії НАУ традиційно третій рік поспіль відбувся Всесвітній хакатон з програмування комп’ютерних ігор Global Game Jam. Якщо у 2016 та 2017 роках у Кропивницькому була єдина в Україні локація проведення цього конкурсу, то у 2018 Льотна академія НАУ стала центральною локацією для проведення хакатону, до якої приєдналися ще чотири у Києві, Харкові, Рівному та Одесі.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на сайт КЛА НАУ.

Також хакатон є особливим для Кропивницького у цьому році ще й тому що доцент кафедри інформаційних технологій академії, кандидат технічних наук Олексій Ізвалов є регіональним координатором Global Game Jam – 2018 серед країн Східної Європи. А саме, він координує проведення Всесвітнього хакатону у таких країнах як Україна, Білорусь, Естонія, Литва, Латвія, Польща, Угорщина, Чехія, Словаччина.

Цікаво, що окрім комп’ютерних проектів наші учасники представили кілька цікавих ігор з роботоконструкторів, за що отримали спеціальні призи від організаторів.

Перші підсумки хакатону, що стосуються нашої локації вже підведено, а саме визначено три гри, які сподобалися журі найбільше. Перше місце розділили дві команди Right Way та Cube Switch, третє місце – TransoPokalipsis. Впритул наблизилися до переможців The Gears, Rodot, Attention Rush. Приз глядацьких симпатій виборола гра Confrontation.

Підведення підсумків по Україні відбудеться 6 лютого о 12.00 у Льотній академії НАУ у Кропивницькому.

Довідково:

Конкурс відбувався протягом двох діб у 800 містах світу, де зібралися 42 000 ентузіастів і професіоналів ігробудівництва.

В Україні на п’яти локаціях зібралося 354 учасника та створили 88 проектів, з них 99 учасників у Кропивницькому створили 29 цікавих проектів. До нас на локацію окрім місцевих ІТ-шників завітали гості із Добровеличківського району, міст Черкаси та Київ.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар