На харчування дітей пільгових категорій у Кропивницькому виділили майже 17 млн грн

© molbuk.ua

На харчування дітей пільгових категорій у 2018 році із міського бюджету Кропивницького виділено 16 мільйонів 922 тисячі гривень.

Про це під час затвердження виконавчим комітетом рішення про організацію харчування учнів та вихованців закладів освіти на 2018 рік повідомила начальник управління освіти міської ради Кропивницького Лариса Костенко.

За її словами, від плати за харчування звільняються учні 1-4 класів, діти, які потерпіли від наслідків на ЧАЕС, діти афганців, учні 5-11 класів із малозабезпечених сімей, діти працівників органів внутрішніх справ, які загинули при виконанні обов’язків, діти учасників бойови дій.

За словами Лариси Костенко, у дошкільних навчальних закладах діти ясельних груп отримуватимуть харчування вартістю 16 грн, діти старших груп – 23 грн.

Після виступу начальника управління освіти міський голова Кропивницького Андрій Райкович запропонував переглянути бюджет та винайти кошти для підвищення вартості харчування у дитячих садочках.

“Дуже важливо, щоб вчителі слідкували за харчуванням дітей, щоб вони з’їдали свою порцію. Особливо варто звертати увагу на це вихователям у дитячих садках, – наголосив Андрій Райкович. – Пропоную відповідно до категорій збільшити вартість харчування у дитячих садках до 20-30 гривень на дитину, щоб покращити його якість”.

Члени виконкому підтримали пропозицію міського голови і погодили рішення про організацію харчування дітей пільгових категорій у 2018 році з фінансовими поправками.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар