У Кропивницькому стартує конкурс на “безхозні” маршрути

Завтра, 8 грудня, у Кропивницькому оголосять про початок конкурсу на право здійснення перевезення пасажирів на автобусних маршрутах міста. На конкурс виставлять маршрути, які зараз обслуговують великогабаритні МАЗи, а також міські маршрути, які наразі не обслуговує жоден перевізник.

Про це Першій електронній газеті повідомив начальник управління транспорту міської ради Олександр Вергун.

За його словами, в управлінні транспорту розробили нові умови конкурсу на право перевезення пасажирів у Кропивницькому. Серед нововведень – обов’язкове обладнання приладами GPS-навігації, звукове оголошення зупинок та покарання перевізників за куріння водія у салоні.

“В умовах конкурсу буде прописано наявність GPS-навігації. Окрім того, я хочу туди включити зобов’язання для перевізників утримувати кінцеві зупинки у належному санітарному стані. Ми узгодимо це питання, щоб нові норми договорів не суперечили чинному законодавству і внесемо цю вимогу. Окрім того, в умовах конкурсу буде пункт про заборону куріння у салонах автобусів. Також закладаємо у перспективі обладнання салонів автобусів звуковими пристроями для оголошення зупинок і електронну оплату проїзду”, – розповів Олександр Вергун.

Очільник транспортного управління також додав, що на конкурс виставлено автобусні маршрути, які зараз обслуговують великогабаритні МАЗи КП “Електротранс”. Адже з комунальним підприємством перед запуском автобусів на маршрути уклали тимчасові угоди на право перевезення.

Окрім того, за словами Олександра Вергуна, конкурси оголосять також на існуючі міські маршрути, які зараз ніхто не обслуговує. Серед них – №14, 18 та інші.

Від завтра перевізники матимуть змогу ознайомитися із умовами конкурсу, і, якщо вони їх влаштують – подати документи на участь. Орієнтовно у січні конкурсна комісія розгляне усі пропозиції і обере переможців, які отримають право на перевезення пасажирів.

Перелік маршрутів, які виставили на конкурс, та його умови Перша електронна газета опублікує згодом.
Поширити:

Залишити коментар:

коментар