Оновленій сільській амбулаторії у Добровеличківському районі подарували електрокардіограф

Олексіївська амбулаторія

Нещодавно у селі Олексіївка Добровеличківського району відбулася дійсно визначна подія – сільська влада відкрила оновлену амбулаторію сімейної медицини. Для селян, які за медичною послугою мали їхати не один десяток кілометрів, це надзвичайно важливо. Відтепер у Олексіївці є лікарка, яка у відремонтованому приміщенні амбулаторії надасть хворим увесь спектр первинної медичної допомоги.

Як розповів сільський голова Олексіївки Анатолій Скороход, на ремонт амбулаторії витратили 263 тис. грн, які були виділені з місцевого бюджету.

“Усередині приміщення ми зробили ремонт усіх кабінетів, замінили вікна, двері, полагодили дах. Також виконали благоустрій території”, – конкретизував голова сільради.

Анатолій Скороход

Оновлена сільська амбулаторія обігрівається стаціонарно – там встановили твердопаливний котел за 20 тис. грн. У ньому можна спалювати палети, дрова та інше тверде паливо.

Анатолій Скороход також розповів, що у наступному році для потреб амбулаторії планує закупити меблі, яких не вистачає. Зокрема в амбулаторію потрібно придбати койку для денного стаціонару.

“За один рік усе не зробиш. Сподіваємося у наступному році дам допоможуть коштами із районного бюджету. Принаймні районна влада обіцяла виділити допомогу для потреб амбулаторії”, – зазначив сільський голова.

Раніше у селі був невеликий ФАП. А коли в Олексіївці з’явився лікар, вирішили створити амбулаторію. Тепер селяни можуть отримати необхідну допомогу у сімейного лікаря, якій допомагають дві медсестри.

Лікарку, яка зголосилася керувати амбулаторією забезпечили житлом – вона має квартиру у райцентрі, а за потреби, матиме можливість проживати і у приміщенні амбулаторії – там для цього відремонтували дві кімнати. Залишилося лише обставити їх меблями.

1 листопада у Олексіївку завітала делегація на чолі з головою ОДА Сергієм Кузьменком. Він вручив лікарці подарунковий сертифікат на отримання електрокардіографа і оглянув оновлене приміщення амбулаторії.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар