Суд над ймовірними убивцями кропивницького таксиста знову перенесли 

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сьогодні, 24 жовтня, у Ленінському райсуді Кропивницького мало відбутися чергове судове засідання у справі двох підозрюваних у жорстокому вбивстві кропивницького таксиста Євгена Орлова. Колишній нацгвардієць Дмитро Царенко та 9-класник Віталій Пугаченко були затримані за підозрою у скоєнні цього особливо жорстокого злочину. Сьогодні судове засідання знову перенесли. Цього разу у зв’язку з хворобою члена суддівської колегії Леоніда Плохотніченка.

Запросивши сторони процесу до зали, суддя Світлана Льон оголосила, що її колега Леонід Плохотніченко нині перебуває на лікарняному, тому у зв’язку із відсутністю члена колегії, розгляд справи неможливий. Інформує кореспондент Першої електронної.

Відзначимо, попереднє засідання 28 вересня не відбулося через відпустку судді Світлани Льон.

Наступне судове засідання у цій справі заплановано на 8 листопада, 11:00.

Нагадаємо, 31-річного водія таксі Євгена Орлова жорстоко вбили 27 березня під час виконання ним робочого замовлення. За два дні понівечене тіло потерпілого виявили у багажному відділенні його ж автомобіля на виїзді з міста. Одного з підозрюваних поліцейські розшукали за місцем проживання, а іншого, 15-річного школяра – вже за місцем навчання.

фото з місця, де знайшли тіло вбитого

У першій інстанції обом підозрюваним було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком 60 діб. Але пізніше в Апеляційному суді першому підозрюваному залишили рішення без зміни, а неповнолітньому змінили на домашній арешт.

Обом особам інкримінують ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство), за якою передбачено покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

23 червня у Ленінському райсуді Кропивницького відбулося підготовче судове засідання по цій справі. Головуюча у засіданні суддя Світлана Льон та судді Плахотніченко і Шевченко ухвалили рішення про продовження запобіжних заходів обом підозрюваним і визначив, що справу розглядатимуть у складі суддів присяжних.

15 серпня суд продовжив обом підозрюваним запобіжні заходи і почав долучати до процесу присяжних.

8 вересня розгляд справи перенесли через незнання державної мови одним із присяжних та неприязні стосунки іншого із захисником Пугаченка.

18 вересня судове засідання повноцінно не відбулося через відсутність представниці постраждалої сторони (батька вбитого – Олега Орлова) та присяжних.

28 вересня суддя Світлана Льон, яка головує у засіданні, пішла у відпустку, тож засідання перенесли.

  Дмитро Васильєв, Перша електронна газета
Поширити:

Залишити коментар:

коментар