Прокурори просять 2 місяці арешту або 1 млн грн застави для підозрюваної у хабарництві чиновниці податкової

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сьогодні, 22 вересня, у Ленінському райсуді Кропивницького обирали запобіжний захід чиновницям обласної податкової, підозрюваним у вимаганні хабара в розмірі 80 тис. грн. Їх 20 вересня у одному з кафе на виїзді з міста затримали співробітники СБУ та військової прокуратури після отримання усієї суми хабара.
Прокурори просять 2 місяці арешту або 1 млн грн застави для підозрюваної у хабарництві чиновниці податкової.

Інформує кореспондент Першої електронної.

Затриманими є заступниця начальника Головного Управління ДФС в області Олена Берестовенко та начальниця управління податків і зборів з фізичних осіб Оксана Рева.

Спочатку обирали запобіжний захід для Оксани Реви. Проте розгляд справи перенесли через довідку про наявність у власності підозрюваної будинку, яку обвинувачення невчасно передало захисту Реви.

Як оголосив під час засідання суддя Плохотніченко, слідчий військової прокуратури клопоче про обрання щодо підозрюваної запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю сплати застави у розмірі 1 млн грн.

На думку військового прокурора, враховуючи посаду підозрюваної, вона вчинила тяжкий злочин.

Аргументуючи своє клопотання щодо обрання щодо підозрюваної запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, військовий прокурор наголосив, що існують наявні ризики впливу підозрюваної на слідство.
Зокрема, за його словами, Оксана Рева може знищити, сховати або спотворити докази, може також впливати на свідків. Крім того, враховуючи той факт, що вона після затримання продовжує перебувати на посаді начальниці управління податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС області, вона має право доступу до документів і може знищити докази. Також, прокурор наголосив на тісних зв’язках підозрюваної з іншими посадовими особами, що дає їй можливість впливати на свідків.

За словами військового прокурора, під час затримання у сумці Оксани Реви окрім неправомірної вигоди у сумі 80 тис. грн правоохоронці знайшли ще 15 тис. грн.

“Це може бути предметом іншого злочину, який можливо встановить слідство”, – наголосив прокурор.

Під час засідання з’ясувалося, що у матеріалах справи є довідка з БТІ про те, що Оксана Рева є власницею будинку. Прокурор Василенко також наголосив, що цей будинок є у декларації чиновниці. Проте Оксана Рева заявила, що не знає нічого про цей будинок.

Виявилося також, що сторона обвинувачення не надала цю довідку для ознайомлення підозрюваній та її захисту. Через це суд ухвалив зробити перерву у засіданні до 13.30, щоб підозрювана та її адвокат змогли ознайомитися з матеріалами справи.

Дмитро Васильєв, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар