Закрили адмінсправу щодо власника екскаватора, яким копали радіоактивний метал неподалік Кропивницького

фото з Фейсбук-сторінки Андрія Максюти

Адмінсправу щодо Ігоря Тюріна – власника екскаватора, яким проводили незаконні земельні роботи неподалік Кропивницького в глиняному кар’єрі “Веселівське родовище”, закрили. Цим екскаватором розкопали метал забруднений радіоактивним Цезієм-137.

Про це на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук повідомив начальник спецінспекції міста Андрій Максюта.

Адмінпровадження за протоколом кропивницької спецінспекції закрили у Бережинці, куди відповідно до адмінкодексу раніше перенесли розгляд.

Нагадаємо, 13 липня, неподалік Кропивницького розкопали захоронення радіоактивного металобрухту.

Як виявилося, екскаватор, який правоохоронці затримали на місці, належить головному інженеру комунального підприємства “Універсал 2005” Ігорю Тюріну.

Питанням подальшої долі радіоактивних відходів займаються на державному рівні. Частину з них хотіли вивезти у Чорнобильську зону. Державна інспекція ядерного регулювання України класифікувала подію, як таку, що має всі ознаки радіаційної аварії.

5 вересня адмінкомісія міськради Кропивницького оштрафувала на 1360 грн одного з фігурантів розкопок радіоактивного металу в глиняному кар’єрі Євгена Жолобова. За словами начальника спецінспекції Андрія Максюти, спецінспектора, яка склала протокол та опитували свідків, Євген Жолобов керував розкопками металу.

А вже 7 вересня забруднений Цезієм-137 металобрухт знову почали розкопувати. Цього разу – не екскаватором, а лопатами. Копачів тоді затримали на місці.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар