У Кропивницькому туристична фірма та два магазини порушували права споживачів

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Ілюстрація: Prometheus

За півроку у Кропивницькому дотримання прав споживачів перевірили у п’яти суб’єктів господарювання, у трьох з яких виявили порушення. Це туристична фірма та два магазини. Споживачам надавалася неповна або недостовірна інформація про товари. Усі порушення власники виправили вчасно.

Про це Першій електронній повідомив начальник  Управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області Вадим Волканов.

“Упродовж І півріччя 2017 року посадовими особами відділу контролю у сферах захисту споживачів, реклами, антитютюнового законодавства Управління захисту споживачів відповідно до Плану проведення перевірок суб’єктів господарювання стосовно дотримання вимог законодавства про захист прав споживачів та про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів та їх шкідливого впливу на здоров’я населення на 2017 рік перевірено дотримання вимог законодавства у сфері захисту прав споживачів у 5 суб’єктів господарювання (3 – у сфері торгівлі непродовольчими товарами та 2 – у сфері надання туристичних послуг). За результатами перевірки складені відповідні Акти”, – зазначив начальник управління.

За словами Вадима Волканова, найбільше порушень стосувалися надання інформації споживацчам. Проте всі зауваження суб’єкти господарювання вчасно виправили. Тож штрафи не накладалися:

“Порушення виявлено у 3 суб’єктів господарювання (ТОВ «Карі» магазин «Карі» (порушення по 7 позиціях), ТОВ «Приватінвест» магазин «Brain» (порушення по 13 позиціях), ТОВ «Інтурист-Кіровоград» (порушення по 1 позиції) за ст. 15 Закону України «Про захист прав споживачів» – відсутність необхідної, своєчасної, доступної та повної інформації про продукцію для споживачів, про що було складені Приписи щодо усунення виявлених порушень. Усі приписи виконані в установлений термін, тому адміністративно-господарські санкції до суб’єктів господарювання не застосовувались”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар