У Цибулевому на конференції-відпочинку обговорять історію повстанського руху Кіровоградщини

16 вересня у Цибулевому в садибі Володимира Вознюка “Гайдамацька Січ” відбудеться конференція-відпочинок, присвячена історії повстанського руху доби 1917 – 1922 рр. на теренах Кіровоградщини (Бовтиський Яр, Чорний ліс, ліс Чута).

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на сторінку Юрія Митрофаненка у Фейсбуці.

Організатори забезпечать безкоштовний автобус на 30 місць.

 Під час конференції учасники закладуть пам’ятник чорноліським та чутянським повстанцям, які воювали в лавах холодноярців під проводом Хмари, Кибця, Гупала, Нестеренк-Орла, Голика-Залізняка та інших. Ця ідея належить хлопцям із 17 батальйону ЗСУ.

Серед учасників буде дослідник повстанського руху Роман М. Коваль. Під час конференції учасники зможуть послухати історію, придбати книги з історії повстанського руху з автографами авторів, поставити їм питання, подискутувати.

“По завершенню конференції у нас буде можливість почути неповторну екскурсію Володимира Вознюка і відпочити на чудовій дикій припроді біля скелі Перуна, випити водички з “Криниці бажань”, побачити Інгулець та пройтися берегами доісторичного моря, побувати в скіфській катівні та насолодитися виставкою картин у давній селянській хаті та побачити унікальну карту України! Бажаючі їхати пишіть залишилося 13 місць”,- пише у себе на сторінці Юрій Митрофаненко.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар