У Кропивницькому відкрили меморіальну дошку на честь загиблого в АТО прикордонника

фото: kr-rada.gov.ua

Учора, 19 серпня, у Кропивницькому відбувся мітинг-реквієм з нагоди відкриття меморіальної дошки на честь молодшого сержанта Державної прикордонної служби України Ростислава Черноморченка, який загинув у боротьбі за незалежність нашої держави.

В урочистій церемонії відкриття меморіальної дошки взяли участь керівництво області та міста, бойові побратими, рідні, друзі загиблого героя, повідомляється на офіційному сайті міської ради.

фото: memorybook.org.ua

Ростислав Черноморченко – уродженець Кропивницького, молодший сержант Державної прикордонної служби України. Кавалер ордена «За мужність» ІІІ ступеня посмертно. Загинув 31 липня 2014 року близько 4-ї ночі під час обстрілу прикордонників терористами з мінометів та гранатометів біля Василівки, мужньо відбиваючи разом з товаришами напад озброєних бойовиків, які намагались прорватись на територію військового містечка. Під час того обстрілу 5 прикордонників загинули та 11 були поранені.

З ініціативи побратимів Ростислава із Української спілки прикордонників міська рада Кропивницького перейменувала вулицю Зої Космодем’янської на вулицю Ростислава Черноморченка.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету територіальної цілісності України, Указом Президента України від 8 серпня 2014 року молодший сержант Ростислав Черноморченко нагороджений орденом “За мужність” ІІІ ступеня (посмертно).

Цього дня відзнакою Президента України “За участь в антитерористичній операції” було нагороджено Андрія Матвієнка, Ростислава Черноморченка, Олега Паршутіна (посмертно) та тяжкопораненого прикордонника Сергія Косика.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар