Як на Кіровоградщині зареєструвати житловий причіп для подорожей

Ілюстрація: akumuliatory.com

Працівники Регіонального сервісного центру МВС в Кіровоградській області хочуть розповідають про такий вид транспортного засобу як житловий причіп-фургон. Про те, як їх зареєструвати, скільки буде коштувати реєстрація такого ТЗ та скільки житлових причепів було зареєстровано в минулому році на території Кіровоградської області.

Житловий причіп — транспортний засіб без двигуна, який рухається тільки з’єднаним з іншим транспортним засобом. Призначений для тимчасового проживання людей.

Водіям транспортних засобів категорій В, С1, С, D1 і D дозволяється керувати транспортними засобами з житловим причепом, дозволена максимальна маса якого перевищує 750 кілограмів. При цьому водіям транспортних засобів категорії В дозволяється керувати такими засобами з причепом, дозволена максимальна маса якого перевищує 750 кілограмів, але не перевищує маси автомобіля без навантаження, і загальна дозволена максимальна маса такого транспортного засобу і причепа не перевищує 3500 кілограмів.

До керування транспортними засобами категорій С1, С, D1 і D з причепами, повна маса яких становить більш як 750 кілограмів і загальна дозволена максимальна маса такого транспортного засобу і житлового причепа перевищує 3500 кілограмів, а також зчепленими автобусами допускаються водії, які мають право на керування транспортними засобами категорій С1Е, СЕ, D1E і DE.

Щоб зареєструвати житловий причіп необхідно звернутись до найбільш зручного для вас територіального сервісного центру МВС з такими документами:

  • котрі підтверджують правомірність придбання транспортного засобу;
  • заява;
  • документи, що посвідчують особу покупця;
  • реєстраційні картки платника податку покупця;
  • сертифікат відповідності (та його копія, якщо це перша реєстрація ТЗ);
  • квитанція про сплату за надані послуги;

Реєстрація вітчизняного причепу коштує 148,63 гривень, іноземного 186,16 гривень. За останні 5 років на території України зареєстровано майже 2500 житлових причепів. Зокрема на території Кіровоградської області зареєстровано 25 таких ТЗ.

За більш детальною інформацією громадяни можуть звертатись до територіальних сервісних центрів МВС Кіровоградської області, адреси за посиланням.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар