В Інгулі на Кіровоградщині не виявили холери

Фото з сайту vetgalaxy.ru

У зв’язку з виділенням патогенної культури холерного вібріону O1 біовар Eltor серовар Ogawa з проби води річки Інгул в Центральному районі Миколаєва ДУ «Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України» повідомляє жителям області, що на нашій території холери не виявлено.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на Кіровоградський обласний лабораторний центр.

Територія Кіровоградської  області відноситься до ІІ типу з середнім ризиком розповсюдження холери. Фахівцями лабораторного центру проводяться моніторингові дослідження води відкритих водойм на наявність холерних вібріонів. Проби води відбираються протягом червня-вересня в місцях, що несуть загрозу для масового розповсюдження холери.

У цьому році вже відібрали та дослідили 256 проб води відкритих водойм з 66-и контрольних точок та 2 проби питної води з водопровідної мережі. З 256 проб води 19 було відібрано з р. Інгул, у т.ч. 4 проби з точки забору в Устинівському районі. Патогенних холерних вібріонів в жодній дослідженій пробі не виявлено.

Лікувально-профілактичними закладами області проводяться бактеріологічні обстеження людей з тяжкими формами гострих кишкових інфекцій з метою раннього виявлення захворювання на холеру.

Збудників холери та хворих на холеру не виявили.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар