У Кропивницькому депутатська комісія підтримала петицію про перейменування міської ради

Сьогодні, 9 серпня, депутатська комісія з питань діяльності ради, депутатської етики та Регламенту одноголосно підтримала петицію ГО “Асоціація Політичних Наук” про перейменування Кіровоградської міської ради на Кропивницьку. 

Ця петиція за 24 дні зібрала необхідні 450 голосів і надійшла на розгляд відповідної комісії. Останні кілька десятків голосів петиція зібрала 2 серпня, одразу після того, як регламентна комісія провалила розгляд питання про підтримку проекту рішення № 1163 «Про перейменування міської ради», яке вніс депутат Сергій Капітонов.

Сьогодні ж комісія, за пропозицією одного із членів, підтримала петицію про перейменування міськради і об’єднала її з проектом рішення № 1163 Сергія Капітонова.

Тепер відповідний проект рішення на найближчому засіданні мають розглянути депутати міської ради.

Нагадаємо, міська рада Кропивницького у порушення Закону України “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки” досі має назву “Кіровоградська”, хоча місто змінило свою назву вже понад рік тому.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар