AIESEC у Кропивницькому шукає волонтерів для роботи з іноземними стажерами

Організація міжнародних стажувань, удосконалення англійської мови та знайомство з багатьма цікавими людьми з за кордону – це далеко не все, що очікує на майбутніх волонтерів міжнародної команди AIESEC. Молодіжна організація, осередок якої нещодавно відкрився у Кропивницькому, шукає активну молодь для створення міжнародних соціальних проектів.

Про це повідомляє Перша електронна.

Найбільша у світі молодіжна організація “AIESEC” відкриває можливості розвинути особисті та професійні навички та отримати практичний досвід під час організації міжнародних проектів.

Наразі місцева команда налічує трьох осіб, які вже реалізували один проект та прийняли у Кропивницькому стажерів із Індії, Єгипту та Китаю.

“Своїм оптимізмом, цілеспрямованістю наш дружний колектив зміг вдало реалізувати перший проект. Хто міг би подумати, що команда з трьох людей може організувати міжнародне стажування? Тобто забезпечити всім необхідним людей, які вперше приїхали в Україну. Так, це не легко, але корисний досвід. І, будучи просто студентом, важко знайти собі такі можливості реалізації. Якщо наша команда знайде ще більше молодих та активних людей, то наші проекти будуть більш масштабними”, – розповідає учасник команди Аліна Маркіна.

Учасники організації стверджують, що AIESEC дає шанс знайти себе, улюблену справу та навіть майбутню професію:

“По-перше, айсекери роблять це для себе. Вже після першого стажування ми навчилися впевнено розмовляти з владою, знаходити спільну мову з різними людьми, стояти на своєму, критично мислити та непогано розмовляти англійською мовою. Це все дуже допомогло визначитися зі своїм місцем у суспільстві та зрозуміти, ким хочеш бути в майбутньому. По-друге, це важливо як для Кропивницького, так і для країни. Це непоганий шанс познайомити місцевих жителів із людьми інших культур, релігій, поглядів. У них інша їжа, інші жести, і те, що AIESEC дає можливість все це “скуштувати”, не виїжджаючи за кордон – великий плюс для нашого міста”, – каже Аліна Маркіна.

Щоб долучитися до команди, не потрібно докладати багато зусиль:

“У нас немає якихось “супервимог”. Просто нам потрібні активні люди, які бажають розвиватися, заводити цікаві знайомства в Україні і не тільки, працювати для свого майбутнього, отримувати деякі корисні навички. Наприклад, проведення співбесід, організація конференцій, дипломатичне спілкування. Оскільки організація молодіжна, то наша аудиторія – це саме молодь, яка хоче розвиватися. Також кандидат повинен хоч трішки знати англійську мову або ж прагне її вивчити”.

Результат пошуку зображень за запитом "aiesec дніпро"

AIESEC займатиме небагато часу, якщо навчитися правильно ним розпоряджатися:

“У нас людина вчиться керувати своїм часом. Коли людина додає у свій розпорядок, умовно кажучи, “новий проект”, у неї починається паніка, що вона не встигає. Але якщо вміти правильно складати розпорядок дня, то волонтерство не потребує багато багато час. Цього ми також вчимо. Тим паче, що ці навички людина може використовувати і за межами організації”.

Результат пошуку зображень за запитом "aiesec дніпро"

Фото з сайту diem.studway.com.ua

Під час організації стажувань волонтери мають багато обов’язків у різних сферах:

“Звісно, обов’язків буде багато. Треба буде вести перемови з владою задля отримання документів про реалізацію проектів, проводити співбесіди з потенційними стажерами, допомагати їм отримати візу, укладати договори з підприємствами міста, запрошувати інші організації до співпраці, складати розпорядок дня для стажерів, наповнювати групи у соціальних мережах, організовувати публічні заходи (конференції, концерти, пікніки тощо). Людина сама обирає в чому хоче себе спробувати“.

Для вступу потрібно заповнити анкету. Після цього представник AIESEC проведе співбесіду. Відібраних учасників запросять на вступну конференцію, яка відбудеться в іншому місті.

“Я отримала впевненість в собі, впевненість в тому, що моя думка важлива і її підтримують. Я отримала досвід роботи в команді і правильного розподілу обов’язків. Я стала сміливіше і зараз без страху можу спілкуватися з важливими людьми. Коли я стала team leader, то зрозуміла, що мене поважають і прислуховуються. АIESEC показав мені що помилки це нормально, головне не зупинятися”,- розповідає Юлія Бевзюк.

Кропивницька команда знаходиться на стадії формування. Вони мають лише один реалізований проект. А одним із перших AIESEC з’явився в Івано-Франківську. Їхня команда налічує понад 30 осіб, які реалізували кілька десятків успішно реалізованих проектів. Наприклад, цього року вони запрошували іноземців, які проводили мовні курси для дітей у школах та гуртках. Також у рамках цього проекту айсекери організували ряд екологічних заходів, на яких вони разом із іноземними гостями прибирали від сміття вулиці міста. А команда “AIESEC Чернівці” організувала Міжнародний фестиваль культур у себе в місті.

Зараз в Україні відкривається багато представництв. Крім Кропивницького, айсекери з’являються у Миколаєві, Херсоні, Полтаві, Ужгороді, Луцьку, Хмельницькому, Запоріжжі, Чернігові, Кривому Розі, Маріуполі та Вінниці.

Довідково:

AIESEC – міжнародна неполітична, неприбуткова молодіжна освітня організація, що надає молоді можливість віднайти та розвинути свої лідерські якості для досягнення миру та втілення людського потенціалу.

AIESEC займається міжнародними програмами стажувань та допоміжною діяльністю, яка дозволяє отримати практичний професійний досвід, завдяки організації різноманітних проектів, а також забезпечує освітній процес для членів організації і всіх, хто співпрацює з організацією.

Волонтерство в організації дає можливість отримати досвід ефективної комунікації, публічних виступів, маркетингу, HR, продажів та роботи в команді. Більше того – стати одним з 70 000+ молодих людей зі 126 країн та територій світу та зробити позитивний вплив на суспільство.
Поширити:

Залишити коментар:

коментар