У зоні АТО троє військовослужбовців отримали поранення

Учора, 4 серпня, внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 3 військовослужбовців дістали поранення.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на сайт Інформаційно-аналітичного центру інформаційної безпеки України.

Луганський напрямок

Вчора противник порушив режим тиші 15 разів. З них 10 – у Новоолександрівці, що в районі Попасної. Вогонь тут бойовики відкривали цілодобово, проводячи обстріли з легкого озброєння, кожен з яких був тривалістю від 10 до 40 хвилин.

На решті лінії фронту противник був менш активним. Так, двічі бандформування порушили перемир’я поблизу Станиці Луганської (один раз із застосуванням міномета), та по одному разу – у Кримському, Катеринівці та Новозванівці.

Про це розповів сьогодні на брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

Донецький напрямок

Ворог так само провів 15 обстрілів українських позицій. Втім рівень інтенсивності бойових дій на цьому відрізку фронту був вищий. Так, ввечері, після 20-ї години, окупант активізувався у районі Зайцевого і проводив обстріли тамтешніх наших позицій до самого кінця доби. При цьому активно застосовував озброєння БМП.

У районі Авдіївки ворог вдень провів 2 збройні провокації, а з настанням темряви збільшив інтенсивність та тривалість обстрілів, віддаючи перевагу станковим протитанковим гранатометам. Не обійшлося і без важкого озброєння – у самій Авдіївці бандформування після 21-ї години випустили 6 мін. Так само міномети ворог застосував і поблизу Донецького аеропорту, випустивши 12 мін на позиції українських захисників у Пісках. Це трапилося опівдні. Також одного разу, вже пізно ввечері, бойовики обстріляли з гранатометів наші позиції у Невельському, що по сусідству з аеропортом.

Поблизу Світлодарська також не обійшлося без порушення з боку противника. У Луганському близько 23-ї години бойовики відкрили вогонь з озброєння БМП, гранатометів та кулеметів. Обстріл тривав до самої опівночі.

Маріупольський напрямок

Традиційно більшість ворожих обстрілів прийшлася на південь. Так, ворог проявляв активність у Чермалику, Лебединському, Водяному та Широкиному. При цьому у Чермалику та Водяному бойовики випустили по 3 міни. Також порушення режиму тиші з боку окупанта були вчора зафіксовані у Мар’їнці та Богданівці. Важкого озброєння на цих рубежах сили окупанта не застосовували.

Усього ж за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 8 ворожих обстрілів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар