Школяр із Кіровоградщини здобув золото на міжнародній олімпіаді з інформатики

Збірна України з Інформатики вдало виступила на 29-й Міжнародній Олімпіаді з Інформатики серед школярів International Olympiad in Informatics-2017 , що пройшла в Тегерані, Іран. Українська команда складалась з чотирьох учасників. Серед них був школяр із Кіровоградщини Антон Ципко, якому вдалося отримати золоту медаль.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на сторінку журналіста Антона Павлушка в Фейсбуці.

Найкращий показник серед українців показав Антон Ципко (11-й клас, смт. Голованівськ, Кіровоградська область) – золота медаль, 414 балів з 600 можливих. У загальному персональному заліку українець фінішував восьмим – це кращий результат серед українців, починаючи з 2006-го року.

Срібні нагороди здобули Станіслав Томаш (11-й клас, Ужгород) та Ілля Коваль (10-й клас, Харків). Наймолодший учасник української збірної 9-класник Назарій Деньга з Кременчука отримав диплом учасника міжнародної Олімпіади.

Цього року збірна України повернулась до змагань після того як минулого року українські чиновники вирішили бойкотувати IOI-2016, що проходив в російській Казані.

Тріумфаторами змагань в Тегерані стала збірна Японії, що здобула одразу три золоті медалі та одну срібну. До того ж в персональному заліку японці зайняли 1-е, 4-е та 5-е місця.

Загалом у змаганнях прийняли участь 304 учасника з 84-х країн світу. Олімпіада проводиться з 1989-го року, українська збірна бере у ній участь вже 25-й раз. Загалом українці здобули 8 золотих, 24 срібні та 44 бронзові нагороди. Наступна ювілейна 30-а Олімпіада пройде за рік у японському місці Цукуба.

Світлина від Anton Pavlushko.

Світлина від Anton Pavlushko.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар