На Кіровоградщині зафіксовано 2 випадки групових захворювань на гастроентероколіти

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

У Кіровоградській області відзначається зростання захворюваності на гострі кишкові інфекції, а саме гастроентероколіти. За поточний період року на Кіровоградщині мали місце 2 випадки групових захворювань на гострі кишкові інфекції, під час яких занедужало 12 осіб. 

За повідомленням Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів поточний рік характеризується погіршенням санітарно-епідемічної ситуації щодо гострих кишкових інфекційних захворювань та харчових отруєнь.

З початку року в Україні працівники служби взяли участь у розслідуванні 79 спалахів гострих кишкових інфекційних захворювань, внаслідок яких постраждала 941 особа, з них 750 дітей (79,7%). За аналогічний період минулого року було зареєстровано 70 спалахів, внаслідок яких постраждало 1602 особи, з них 816 дітей (50,9%).

У Кіровоградській області за поточний період року епідемічна ситуація щодо зазначених захворювань залишається напруженою. За даними моніторингу ДУ «Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України» відзначається зростання захворюваності на гострі кишкові інфекції, а саме гастроентероколіти. Показник захворюваності гастроентероколітами склав 88,5 на 100 тис. населення, що на 18% більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Захворіло 854 особи проти 730 за 2016 рік.

За поточний період року на Кіровоградщині мали місце 2 випадки групових захворювань на гострі кишкові інфекції, під час яких занедужало 12 осіб. У квітні захворіло 4 вихованці одного з дошкільних навчальних закладів Долинського району. За результатами лабораторного обстеження у дітей підтверджено ротавірусну інфекцію. В червні зареєстровано спалах ротавірусної інфекції в м. Помічна Добровеличківського району. Тоді на ротавірусний ентерит занедужало 8 осіб, з яких 6 – вихованці ДНЗ. В обох випадках поширення інфекції відбулось контактно-побутовим шляхом від дітей, у яких були незначні прояви захворювання, на що могли не звернути увагу їхні батьки і персонал закладу. За результатами обстеження ДНЗ фахівцями служби були виявлені недоліки в організації та дотриманні санітарно-гігієнічного режиму, які могли сприяти поширенню інфекції.

Фахівці Держпродспоживслужби надали керівникам дошкільних закладів пропозиції щодо усунення виявлених порушень, також встановлено контроль за їх виконанням. Особливо наголошено на необхідності посилення уваги персоналу навчальних закладів щодо недопущення в колективи хворих дітей, а також постійного контролю за дотриманням вихованцями правил особистої гігієни. Важливо, щоб і батьки навчали своїх дітей правил особистої гігієни, стежили за станом їхнього здоров’я та не приводили їх до садочка з найменшими проявами кишкового або гострого респіраторного захворювання.
Поширити:

Залишити коментар:

коментар