Куди учасники АТО можуть звернутися за допомогою в соціальній та професійній адаптації

© na.mil.gov.ua

На Кіровоградщині центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді допомагають учасникам  антитерористичної операції соціально адаптаптуватися, а саме проводять аналіз життєвої ситуації, визначають основні проблеми та шляхи їх розв’язання.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на прес-службу обласного центру зайнятості.

Професійна адаптація учасників антитерористичної операції – це заходи, спрямовані на відновлення та вдосконалення професійних навичок і умінь шляхом професійного навчання, надання інформаційних, консультаційних та профорієнтаційних послуг із зазначених питань, підвищення їх конкурентоспроможності на ринку праці.

Держава фінансує професійну адаптацію військових. Професійне навчання учасників АТО здійснюють за денною, вечірньою (змінною), очно-заочною, дистанційною, екстернатною формою навчання, з відривом і без відриву від виробництва та за індивідуальними навчальними планами. Для отримання послуг з професійної адаптації необхідно звертатись до органів соціального захисту населення.

«Одним із елементів професійної адаптації є проведення професійної орієнтації учасників АТО. Для проходження заходів з професійної орієнтації щодо вибору напряму професійного навчання учаснику АТО видається направлення до центру зайнятості»,- зазначає заступник директора обласного центру зайнятості Богдан Стоян.

Облік учасників АТО, які пройшли соціальну та професійну адаптацію, ведеться Державною службою у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції.

Задля реалізації в області права учасників антитерористичної операції на соціальну та професійну адаптацію, та налагодження механізму взаємодії відповідних структур у даному напрямку, за ініціативи  обласного центру зайнятості відбулися робочі зустрічі фахівців Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації та представників Державної служби у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції в області. Зі слів Б. Стояна, в ході цих зустрічей узгоджені спільні дії базових центрів зайнятості та районних (міських) управлінь соціального захисту населення щодо практичної реалізації норм вказаного Порядку.

Також військовослужбовці можуть звернутися за допомогою до центру адаптації військових “Коловорот”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар