Як у Кропивницькому відзначатимуть річницю перейменування міста (АНОНС)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Фото: Андрій Ткач

Сьогодні, 14 липня, з нагоди першої річниці перейменування міста у Кропивницькому відбудуться одночасно два заходи: на площі Героїв Майдану та на Театральній площі.

Повідомляє Перша електронна.

Напередодні урочистостей, о 16:45, кропивничани покладуть квіти до народного пам’ятника загиблим спецпризначенцям у Ковалівському парку:

“Запрошую всіх до заходу, який відбудеться сьогодні о 17.00 на ПЛОЩІ ПЕРЕД ТЕАТРОМ КРОПИВНИЦЬКОГО! За погоду не переймайтеся: хмар не буде, дощу теж! Ми домовилися. У разі чого всі претензії до мене! Про захід. Його початок о 16.45 в Ковалівському парку біля пам’ятного знаку хлопцям 3-го полку. Покладання квітів. Потім хода до театру. Там о 17.00 почнеться цікавий захід. Концерт просто неба. Захід, присвячений річниці перейменування міста, але ми запрошуємо всіх бажаючих, бо буде цікаво! Матимете можливість почути промову владики Марка, почути пісні співаків філармонії, підтримати оплесками танці вихованців “Конвалії”, взяти участь у цікавій раптівці, почути істориків та краєзнавців. Після заходу ХОДА ДО ПЛОЩІ ГЕРОЇВ МАЙДАНУ! ОТЖЕ 17.00 ТЕАТРАЛЬНА ПЛОЩА!!!” – написав на своїй сторінці у Фейсбук кропивницький історик, громадський активіст Юрій Митрофаненко.

Також о 17:00 на площі Героїв Майдану у Кропивницькому з нагоди річниці перейменування міста акцію організовують учасники АТО.

“Ми запрошуємо всіх, хто підтримував українську назву”, – повідомив Першій електронній голова громадської ради при міськвиконкомі Олександр Величко.

У програмі – виступи активістів.

Нагадаємо, 14 липня 2016 року депутати Верховної Ради України 228 голосами проголосували за перейменування Кіровограда у Кропивницький.

Ініціаторами Постанови про приведення назви міста Кіровоград Кіровоградської області у відповідність із вимогами Закону України “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки” були: Горбунов Олександр Володимирович, Березкін Станіслав Семенович, Лінько Дмитро Володимирович, Червакова Ольга Валеріївна, Крулько Іван Іванович, Шкрум Альона Іванівна.

Рішення про перейменування Кіровограда у Кропивницький, пройшло всі законні процедури оприлюднення.
Поширити:

Залишити коментар:

коментар

1 коментар до Як у Кропивницькому відзначатимуть річницю перейменування міста (АНОНС)

Коментарі заборонені.