Україна та Канада: студенти Кропивницького зможуть отримувати два дипломи одночасно

Сьогодні, 13 липня, у Кропивницькому обговорили можливість відкриття на базі ЦНТУ “Українсько-канадського центру”, в рамках роботи якого студенти-учасники цього центру зможуть отримати два дипломи про вищу освіту українського та канадського зразка. Про це повідомляє кореспондент Першої електронної.

Спільно із канадським державним навчальним закладом Mohawk College (Гамільтон, провінція Онтаріо) і за підтримки Посольства Канади в Україні у місті Кропивницький на базі Центральноукраїнського національного технічного університету планується створити «Українсько-Канадський центр». Мета Центру – розвиток співпраці Канади і України (в першу чергу, міста Кропивницький та Кіровоградщини) в академічних, наукових, ділових, культурних, громадських напрямках.

Центр сприятиме організації навчання за програмами «подвійних дипломів» між українськими та канадськими ВНЗ, а також поїздкам студентів до Канади на навчання чи стажування.

Про перспективи відкриття центру у нашому місті приїхав розказати старший радник Канадської служби з питань торгівлі в Україні Клінтон Мартін. Зокрема, центр є можливістю відшукати ідеї, як зацікавити студентів та викладачів їхати до Канади за програмами обміну:

“Для нас дуже важливо дізнатися та підтримати ті зв’язки, які показують інновації в освіті, культурі та серед молоді. Досить символічно, що це відбувається саме в цьому році, коли в Канаді ювілей: 150 років з дати заснування. Цей центр надає дуже цікаву можливість знайти нові ідеї розвитку інтересу студентів та викладачів до Канади і як знайти ці ідеї через комунікацію із людьми”.

Одна з координаторів проекту у Кропивницькому, керівник відділу міжнародних зв’язків ЦНТУ Владислава Натальченко розповіла, як виникла ідея відкриття центру:

“У 2016 році я побувала на виставці в Києві, там познайомилася з представником оргкомітету (виставки – ред.), яка, як виявилося, родом із Кропивницького. Вона розповіла, що при їхньому навчальному закладі існує чимало цікавих ініціатив для вивчення іноземних мов. От, ми і почали з нею думати, що можна і нам організувати – виникла ідея створення центру. До нього зможуть приєднатися охочі студенти, викладачі та підприємці, які хочуть налагодити зв’язки з Канадою. Пізніше мене запросили на святкування 150-річчя Канади. Там я познайомилася з послом, який підтримав повністю нашу ідею, і тепер ми можемо говори про цей центр”.

У рамках роботи центру будуть організовані курси англійської мови, зустрічі, конференції та започаткувати програми міжнародних обмінів студентів та викладачів. Зокрема, на базі Центру планується проводити курси поглибленого вивчення англійської мови для студентів, викладачів (а також інших зацікавлених осіб, серед яких можуть бути, наприклад, підприємці міста, що планують працювати із канадськими бізнес-партнерами).

Відкриття центру планується на листопад цього року, тоді можна буде дізнатися про подробиці участі у цьому проекті та його вартість.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар