Мешканцям Новоархангельського району компенсують збитки, завдані буревієм

Ілюстрація: Вікіпедія

Перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко під час апаратної наради розповів, як вирішується питання щодо компенсування збитків, завданих буревієм, що вирував у районі 1 липня, жителям населених пунктів, які потрапили у зону стихійного лиха, та яких заходів з цією метою вживає районна влада.

Про це повідомляє Перша електронна на сайт ОДА

За дорученням голови облдержадміністрації він побував у Новоархангельську, зустрічався з постраждалими мешканцями та представниками різних гілок влади, аби мати повну картину щодо нанесених людським обійстям руйнувань та обсягу необхідних для фінансування ремонтних робіт коштів.

Сергій Коваленко повідомив, що негода завдала шкоди капітальним спорудам мешканців семи населених пунктів. Завдяки тому, що оперативно спрацювали райдержадміністрація, районна рада, керівники органів місцевого самоврядування та депутати місцевих рад, на сьогодні обліковано, включаючи фотографування й складання актів, виконані ремонтні роботи, обраховано суму, на яку негода завдала шкоди. Вона становить 840 тисяч гривень.

Під час спілкування з керівництвом району, сільськими головами досягнуто згоди, що в питанні фінансування буде задіяна схема минулих років, коли вже траплялись схожі чи інші надзвичайні ситуації.

Половину необхідної суми – 420 тисяч гривень – буде виділено з обласного бюджету як субвенція районному бюджету для здійснення робіт та виплат. Решту суми в однаковому розмірі (по 210 тисяч гривень) нададуть районний бюджет (він перевиконується, фінансовий ресурс є) та сільські бюджети тих територіях, через які пройшов буревій.

Сергій Коваленко повідомив також, що, оскільки сесія обласної ради відбудеться аж 22 серпня, за домовленістю з районною радою, аби людям так довго не довелося чекати, зараз завершується оформлення документів для того, щоб необхідні кошти були виділені на сесії районної ради, а в серпні відповідна сума буде відшкодована Новоархангельському району з обласного бюджету.

Голова обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко доручив керівнику райдержадміністрації Сергію Васильченку разом з представниками місцевого самоврядування вжити всіх заходів для того, щоб люди, які постраждали від стихії, отримали необхідну допомогу.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар