Кропивницький без води: одні чекали підвезення до ночі, а інші – поливали з цистерн городи 

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Графіки підвезення води у Кропивницькому не виконувалися через те, що містяни затримували машини, а деякі навіть поливали набраною з цистерн водою свої городи. 


Про це сьогодні, 4 липня, під час прес-конференції у міськраді розповіла директор ВКГ ОКВП “Дніпро-Кіровоград” Валентина Давидчук.

Вона підтвердила інформацію про те, що сьогодні ввечері у деяких районах почнуть підключати воду.

“За графіком, сьогодні о 22:00 мала би прийти вода у Кропивницький. Вода вночі вже дійшла до першої зони – це група резервуарів при в’їзді в місто. Мають заповнитися всі резервуари першої, а потім другої зони. Також треба заповнити 800 км мереж, які зараз пусті. Сьогодні ввечері у деяких районах почне з’являтися вода. Це у тих, які у нижній частині міста – центр, нижня частина Кущівки. По правобережжю вода почне з’являтися на нижніх поверхах”, – повідомила вона.

Графік відновлення водопостачання у Кропивницькому

Валентина Давидчук також зазначила, що завтра, якщо буде можливість, збільшать час подачі води за попереднім графіком.

Керівниця ВКГ також розповіла про підвезення води у місті.

“У перший день, у неділю, було дуже багато скарг щодо підвезення води. Була одна наша машина, 2 машини КП “Універсал-2005” і 2 машини КП “Благоустрій”.
У цей день ми возили воду на лівобережжя, тому що на правобережжя ми все таки увімкнули насос і подали трохи води.
Учора у нас працювало 14 машин, у тому числі по одній зі Знам’янки, Олександрії та Світловодську.
До 16 години ми возили воду до лікарень садочків і на хлібзавод безперервно. З хлібозаводу зателефорнували і сказали, що вони на грані зупинки, тому 1 машина постійно працювала на хлібзавод.
Починаючи з 17:00 ми почали возити воду людям.
Було дуже багато скарг про недотримання графіку. На ту групу житлових будинків, на які ми запланували, вода була розрахована. Але люди тримали машину по 3 години і вибирали всю воду. Звичайно, машина не змогла дістатися деяких адрес. Я думаю, що сьогодні ми ситуацію виправимо. Сьогодні знову працюватиме 14 машин”, – розповіла Валентина Давидчук.

Керівниця міського ВКГ окремо зазначила щодо дивної поведінки деяких людей. За її словами, від самих перших точок розвозу, люди почали затримувати машини і вибирати всю воду з цистерни, яка була запланована на декілька точок. А деякі кропивничани навіть примудрялися поливати городи підвезеною водою.

“Дуже важко було дивитися, коли з бочки набирали воду і йшли поливати. Я розумію, що поливати потрібно, але не тоді, коли інші люди не мають можливості її набрати”, – поділилася Валентина Давидчук.

Також за її словами, багато води просто розливали на підлогу, набираючи з цистерн у пляшки.

Валентина Давидчук також наголосила, що навіть коли 8 липня воду продадуть остаточно у плановому режимі, не варто виливати свій запас води перший час.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар