Урожай ТОВ “Нива-2010” передали на зберігання власникам з Бережинки

Старший слідчий слідчого управління Тарас Василенко

Весь урожай на 6 полях, що належать ТОВ “Нива-2010”, передали на відповідальне зберігання синам фермера Миколи Трибиненка – Ігорю та Олегу.

Процес передачі відбувся відповідно до рішення судді Подільського суду міста Кропивницького Андрія Загреби про арешт майна, яке належить товариству. Посіви рапса, ячменю, сої, кукурудзи, пшениці та соняшника, загальною площею 2815,8 га, передали на відповідальне зберігання.

Нагадаємо, конфлікт навколо ТОВ “Нива-2010” триває вже декілька місяців. На територію підприємства приїхали нові власники з Дніпра і намагалися зайти до офісу, щоб приступити до управління фірмою. Вони заявили, що керівник ТОВ Микола Трибиненко сам продав їм більшу половину акцій фірми, а потім не допустив їх до приміщення.

Сам Трибиненко заявляє, що не продавав своє підприємство, а ці нові власники намагаються відібрати у нього бізнес рейдерським шляхом. На його захист стали місцеві мешканці.

23 травня, у Бережинці сталася стрілянина. На території сільгосппідприємства під час суперечки між місцевими та працівниками однієї з охоронних фірм пролунали постріли, внаслідок яких поранення дробом отримали троє громадян.

Після цього була ще одна спроба нових власників зайти на підприємство, але люди відбили атаку молодиків, які прибули на трьох мікроавтобусах. Тоді поліція затримала 31 нападника.

27 червня, конфлікт навколо сільгосппідприємства у Бережинці набрав нових обертів. Представників внутрішнього корпусу батальйону “Донбас”, які приїхали на заклик власника ТОВ “Нива-2010” Миколи Трибиненка та ветеранів АТО брутально затримали бійці спецпідрозділу поліції та Нацгвардії, помістили у автобус і намагалися вивезти у невідомому напрямку. Під час затримання постраждали також місцеві мешканці. Поліцейскі застосовували газ та вогнегасник.

Згодом, Мін’юст заблокував доступ до реєстру держреєстратору, який змінив дані про засновників ТОВ «Нива-2010», а прокуратура області почала розслідувати законність дій поліції під час затримання “Донбасу” у Бережинці.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар