Не карати, а лікувати: у Кропивницькому відбулася акція наркозалежних

Сьогодні, 26 червня, у Ковалівському парку міста Кропивницького, місцеві пацієнти замісної підтримуючої терапії (ЗПТ) провели акцію Support. Don’t Punish на підтримку наркозалежних. Активісти просили не карати, а лікувати людей, які не можуть позбутися бажання вживати наркотики.

Про це повідомляє кореспондент Першої електронної.

“Ми четвертий рік боремося за європейську наркополітику в Україні, – каже одна з волонтерів Оксана. – Хочемо, щоб 309 стаття ККУ була більш лояльною, а наркозалежними займалися лікарі замість поліцейських. Обурює, що “бариги” себе вільно почувають, а за грати кидають хворих, які вживають наркотики аби вижити. Замість лікування, вони потрапляють у в’язниці і помирають там від СНІДу, туберкульозу чи гепатиту”.

За словами активістів, у країні наркополітика стає більш лояльною. але в найближчий час необхідно передивитися мінімальні дози наркотичних речовин.

Довідка:

26 червня відбувається всесвітня акція Support. Don’t Punish (Підтримка, а не покарання), яка направлена на спрощення і пом’якшення законів, забезпечення доступу до послуг зменшення шкоди, зберігаючих життя та здоровя людей, які вживають наркотики.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар