За півроку роботи “Коловорот” опрацював майже 400 запитів учасників АТО

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Із 19 грудня у Кропивницькому запрацював Центр ресоціалізації військових “Коловорот”, який створила команда військових психологів. За півроку роботи у Центрі зареєстровано 393 звернення, 388 з яких опрацьовано на базі “Коловороту” – такі дані оприлюднили сьогодні, 23 червня, керівники Центру під час звіту.

Передає кореспондент Першої електронної із прес-конференції.

“Є певні уявлення проте, з якими питаннями стикаються учасники АТО, з чим вони звертаються до психологів, до громадських діячів. Прес-конференцію ми зібрали для того, аби презентувати ці дані і, можливо, знайти партнерів у роботі”, – каже координатор ЦРВ “Коловорот” Андрій Фоменко.

За словами Андрія Фоменка, усього за звітний період часу у Центрі ресоціалізації військових зареєстровано 393 звернення, 388 з яких опрацьовано на базі “Коловороту”, а ще 5 індивідуальних звернень були передані волонтерам Центру, які співпрацюють віддалено.

Загалом в індивідуальному порядку опрацьовано 140 запитів, а під час групових занять психологічну допомогу надали 248 людям.

За даними звіту, до “Коловороту” звертаються не тільки військовослужбовці, а й їхні дружини. Серед найпоширеніших індивідуальних запитів: проблеми самовизначення у стані розв’язання складних обставин життя, тривожні стани, проблеми  розвитку мотивації.

Найменш поширені такі запити:

Запит на психологічну консультацію Кількість осіб

чоловіки

Кількість осіб

Жінки

Всього за місяць
Розлади сну 6 1 7
Психологічний супровід при медичному обстеженні 4 1 5
Проблеми виховання дітей 1 3 4
Кризова психологічна допомога 1 2 3
Психологічна допомога в процесі профорієнтації 1 1 2

У роботі з пацієнтами “коловоротівці” застовують, зокрема, практики тілесноорієнтованої психотерапії, аутотренінг та медитацію, методи саморегуляції та самоменеджменту.

Про напрямки роботи та особливості методологій "Коловороту" читайте тут: 

Кропивницький психолог Андрій Фоменко: Біль та страх на війні не однаковий для всіх. У кожного він свій

Від PERSHої особи: як підтримати чоловіка після війни (ВІДЕО)

Поширити:

Залишити коментар:

коментар