Перші нові знаки у Кропивницькому встановлять на круговому перехресті біля аеропорту

Сьогодні, 30 травня, у Кропивницькому почалися роботи по встановленню нових дорожніх знаків на круговому перехресті біля аеропорту.

Про це під час прес-конференції у міськраді повідомив начальник головного управління ЖКГ Віктор Кухаренко.

“Сьогодні і завтра будуть проводитися роботи на колі біля аеропорту. Це перша розв’язка, яка вже буде облаштована новими знаками. Наступне кільце – вулиця Маланюка. Орієнтовно до 10 червня усі розв’язки з кільцевим рухом будуть облаштовані новими дорожніми знаками”, – розповів він.

Віктор Кухаренко закликав водіїв рухатися виключно по дорожнім знакам, хоч закон і вступив у дію 28 квітня.

Нагадаємо, після внесення змін до статті 41 Закону України “Про дорожній рух” (щодо пріоритетності транспортних засобів, які рухаються по колу), які Верховна Рада прийняла 4 квітня, у Кропивницькому виникла потреба встановлення додаткових дорожніх знаків, хоч законопроект і не передбачав цього.

Комісія з питань безпеки дорожнього руху визначилась із усіма дорожніми знаками, які будуть встановлені на перехрестях з круговим рухом, щоб урегулювати курсування транспорту відповідно вимог ПДД.

Перехрестя з круговим рухом на перетині вул. Короленка, Толстого, Романа Шухевича та Олександрівського шоссе, біля аеропорту, члени комісії вирішили обладнати додатковими знаками 2.1. “Дати дорогу” та 4.10 “Круговий рух”. Крім того, до знаків додадуть таблички 7.8. “Напрямок головної дороги” та відновлять знаки 4.2, які вказують напрямок руху.

Запропонована схема руху на круговому перехресті біля аеропорту, до якої внесли незначні уточнення, виглядає отак:

для перегляду зображення у повному розмірі натисніть СЮДИ
Читайте також:

Рух по колу у Кропивницькому: комісія затвердила усі нові знаки

Поширити:

Залишити коментар:

коментар