Демобілізований учасник АТО з Кіровоградщини отримав нову професію

Демобілізований учасник антитетористичної операції з Кіровоградщини завдяки Голованівському районному центру зайнятості став майстром виробничого навчання у місцевому ПТУ.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на Голованівський районний центр зайнятості.

Із метою сприяння адаптації громадян зазначеної категорії населення до сучасних умов ринку праці, активізації їхніх власних зусиль щодо влаштування свого життя, поверненню до мирної праці служба зайнятості надає їм широкий спектр соціальних послуг. У першу чергу, це підбір роботи, у т.ч. тимчасової, організація професійного навчання для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці, сприяння у започаткуванні підприємницької діяльності, а також надання профорієнтаційних, профінформаційних, інших послуг.

Наприклад, пану Сергію після військової служби із зони проведення АТО самостійно знайти роботу не вдалося, тож по допомогу в працевлаштуванні звернулися до Голованівського районного центру зайнятості.

«Маючи за плечима не малий досвід роботи водієм, прагнув продовжити трудову діяльність. Проте, як виявилося, це не так просто, – розповідає чоловік. – За сприяння центру зайнятості я все ж таки знайшов «справу до душі» – працюю майстром виробничого навчання в Голованівському ПТУ №38. На мою думку, навчати молодь, передавати їй свої знання, розкривати секрети професії, бути для неї прикладом – це водночас і велика відповідальність, і копітка справа, яка потребує постійного самовдосконалення, уміння знайти підхід до кожного учня. І я готовий навчати і навчатися».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар