У Кропивницькому створять три навчально-практичні центри робітничих професій

У трьох навчальних закладах Кропивницького готуватимуть фахових спеціалістів за найбільш затребуваними на державному рівні професіями: трактористів – машиністів сільськогосподарського виробництва, кравців-закрійників та монтажників санітарно-технічних систем.

Про це під час засідання регіональної ради професійної освіти під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Коваленка розповів начальник управління освіти, науки, молоді та спорту Володимир Таборанський, повідомляє Перша електронна.

На створення першого такого центру, що функціонуватиме на базі професійно-технічного училища №8 (м. Кропивницький), минулого року область отримала від держави 628 тис. грн.

Із цих коштів для навчально-практичного центру придбане навчальне обладнання, що складається із 88 позицій. Зокрема, для підготовки майбутніх спеціалістів куплено універсальний токарний станок вартістю 220 тис. грн.

Наступний навчально-практичний центр з підготовки трактористів – машиністів сільськогосподарського виробництва буде створений на базі ПТУ №32 (м. Кропивницький). Відповідні кошти (19,8 млн. грн.) вже надійшли до області.

Третій навчально-практичний центр, де здійснюватиметься підготовка кравців-закрійників, орієнтовно планується створити у наступному році, на базі колишнього ПТУ №14 (м. Кропивницький).

Під час наради також було розглянуте питання про погодження показників регіонального замовлення на підготовку робітничих кадрів професійно-технічними навчальними закладами області у 2017 році.

Враховуючи, що не всі території надали інформацію щодо обсягів замовлень, прийняте рішення розглянути зазначене питання через два тижні.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар