Прострочені продукти та щербатий посуд: результати перевірки закладів освіти Кіровоградщини

Прострочені продукти, щербатий посуд, старе обладнання та заміна одних продуктів на інші. Саме такі порушення виявила перевірка стану організації харчування та дотримання державних санітарних правил та норм у навчальних закладах Кіровоградщини.

Про це під час апаратної наради повідомив начальник управління освіти Кіровоградської ОДА Володимир Таборанський.

Він розповів, що у багатьох районах області присутній ряд серйозних порушень, а саме:

  • частина харчоблоків потребує ремонтних робіт у Бобринецькому, Компаніївському, Новоукраїнському районах;
  • необхідне оновлення технологічного обладнання у Компаніївському, Бобринецькому, Гайворонському, Благовіщенському, Новоукраїнському районах, а також у Олександрії та Світловодську;
  • наявність продуктів із вичерпаним терміном придатності у Бобринецькому та Олександрійському районах і деяких школах міста Кропивницький;
  • щербаний посуд використовують у школах Бобринецького, Гайворонського, Компаніївського, Маловисківського, Новоукраїнського районах, а також у Кропивницькому, Світловодську, Олександрії;
  • порушення у використанні миючих та дезинфікуючих засобів виявлені у Благовіщенському, Бобринецькому, Голованівському, Новгородківському, Новомиргородському районах;
  • порушення у маркуванні добових норм зафіксували у Кіровоградському районі, Світловодську та Олександрії.
  • майже у всіх районах присутні порушення в організації документального зведення.

За його словами, один із найбільш кричущих випадків стався у Гайворонському районі. Там виявили випадок заміни м’ясних продуктів на ковбасні вироби.

Наразі за всіма порушеннями підготовлені відповідні довідки по районам і містам, які передали керівництву органів управління освітою та керівникам навчальних закладів.

“На сьогодні йде процес усунення виявлених недоліків. Частину працівників, які допустили порушення, притягнуто до відповідальності. Наприклад, у Новомиргородській школі-інтернат оголошено догану керівнику закладу, його заступнику, комірнику та дієт-сестрі. В організації харчування є значна частина порушень в окремих навчальних закладах, а їх усунення перебуває на контролі обласного управління освіти та Держпродспоживслужби”, – повідомив Володимир Таборанський.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар