Кропивницький журналіст презентує свою книгу в Музеї історії Києва

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

“Переночувати” по-скандинавськи зможе кожен киянин, і не лише, в Музеї історії Києва 20 травня. Розпочнеться “Скандинавська Ніч” о 18 годині теплим суботнім, а головне — творчо-пізнавально-гостинним вечором від господарів-організаторів — Мультикультурного центру та Музею історії Києва, за підтримки посольств Данії, Норвегії, Швеції та Фінляндії. У програмі – знайомство з дитячою пригодницько-фантастичною книжкою “Дивовижні подорожі Соні й Асі до Скандинавії” та її автором кропивницьким журналістом Петром Мельником.

Пише Голос України.

Цілих три поверхи музею на кілька годин мають перетворитись на “справжню вітрину” Скандинавії. Допитливі гості матимуть нагоду дізнатися більше про концепцію “рівності” у скандинавських країнах, що є і однією з характеристик скандинавських суспільств, та про виховання й освіту дітей, вільних від стереотипів. Підприємливі — прослухати лекцію про міжкультурні особливості норвезько-українських бізнес-стосунків, яку розкажуть представники Українсько-скандинавського центру. З любителями подорожей та нових відчуттів Паганелі поділяться досвідом водних та наземних мандрівок Скандинавією. Порцію адреналіну та враження про екзотичний серфінг за Полярним колом можна буде отримати від Surfin’UA. Захоплюючу історію про велосипедну мандрівку від Осло до Тромсе розповість Олексій Прокопенко (Endurance School).

Представники Данії, яка традиційно є країною-лідером по рівню “велосипедизації” і українського вело-руху “Критична Маса”, проведуть час за приємним спілкуванням та переглядом фільму “Велосипеди проти машин” шведського режисера Фредріка Герттена.

Цех Експериментальної Культури та проект “Zlyva” презентують новий проект, в якому за допомогою жіночого оперного вокалу та сучасної електронної музики побудують міст між скандинавськими сагами та українськими думами.

Для найменших — інтерактивне читання книжки “Ягуар” талановитого письменника Ульфа Старка, обговорення і майстер-клас від Культурної ініціативи “Букмоль”, знайомство з дитячою пригодницько-фантастичною книжкою “Дивовижні подорожі Соні й Асі до Скандинавії” та її автором, журналістом Петром Мельником.

Протягом всього заходу в музеї працюватиме міні-кінозал, де кіномани зможуть переглядати стрічки скандинавських режисерів та подискутувати, майстер-класи з танців та карикатури. А ще — музика та конкурси і, звичайно ж, приємні сюрпризи.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар