У Кропивницькому вчергове не відбувся суд у справі водійки “Лексуса”, яка збила 8-річного хлопчика

Ксенія Петренко після ДТП 18.04.2016 / Фото Першої електронної

Сьогодні, 10 травня, у Кіровському райсуді Кропивницького мало відбутися судове засідання у справі водійки “Лексуса” Ксенії Петренко, яка у квітні 2016 року збила на вул. Пушкіна 8-річного хлопчика Діоніса Новікова. Проте воно вчергове не відбулося – голова Кіровського райсуду Роман Петров, який отримав цю справу, взяв відгул на 4 дні.

Як повідомила секретар судді, він чергував у суді в святкові дні, тому взяв собі відгули. У зв’язку з цим, судове засідання перенесли на 29 травня.

Постраждалій стороні про перенесення судового засідання повідомили за півгодини до призначеного часу. Про це Першій електронній розповіла мати постраждалого хлопчика Надія Новікова.

Сьогодні батьки потерпілого прийшли, але лише отримали у секретаря судді повістки. Сторона обвинувачення не з’явилася.

За словами Надії Новікової за рік це вже п’ята спроба провести засідання. Попередні засідання, на яких головував суддя Євген Романюк, не могли провести з різних причин – нібито хвороби обвинуваченої Ксенії Петренко та задіяність її адвоката у інших справах.

“Сьогодні о 9.30 моєму адвокату повідомили, що судове засідання перенесене. Мені, як представнику постраждалого із суду ніхто нічого не повідомляв”, – говорить мати постраждалого Діоніса.

Вона обурена тим, що протягом року у суді ніяк не можуть розпочати розгляд справи.

Надія Новікова розповіла, що її постраждалий син за цей рік переніс вже шість операцій, і півроку після ДТП пролежав у лікарні.

“Слава богу вже стан здоров’я дитини покращився. У лютому та березні він переніс дві планові операції, після яких він знову почав ходити до школи”.

За словами матері збитого хлопчика, винуватиця аварії Ксенія Петренко та її представники жодного разу не цікавились станом здоров’я Діоніса.


Нагадаємо, ДТП сталася 18 квітня, близько 18.00 на вулиці Пушкіна, 53. Унаслідок зіткнення з авто хлопчик отримав закриту черепно-мозкову травму, переломи обох стегон, таза, плеча, ребер, забій живота і легень.

За кермом “Лексуса” перебувала Ксенія Петренко. За свідченнями очевидців, вона їхала на шаленій швидкості, і від удару дитину протягнуло і відкинуло аж на 50 метрів від місця зіткнення. Місцеві мешканці, які вибігли на звук удару, розповідають, що працівники ДАІ навіть не огородили місце події, і сиділи в машині про щось домовлялися з водійкою. Згодом прибув ще один чоловік, який теж обговорював щось з ДАІшниками в автівці.

Ксенія Петренко виявилася дружиною колишнього співробітника ДАІ, якого згодом патрульні зловили п’яним за кермом того ж “Лексуса”.

Ксенія Петренко після ДТП 18.04.2016 / Фото Першої електронної
Поширити:

Залишити коментар:

коментар