Діти перемоги: на очах у юного зв’язкового УПА Семена Сороки НКВСівці спалили його брата

Семен Сорока / скріншот з відеофільму "Діти перемоги"

В 11 років кропивничанин Семен Климович Сорока вступив у ряди УПА та відважно працював зв’язковим. На його очах працівники НКВС спалили живцем його брата, якого він не встиг попередити про небезпеку. Після війни Семена заарештували та вислали до Сибіру. Додому він зміг повернутися лише через 7 років. Нині йому 89. Нещодавно він намагався потрапити в зону АТО, але не пройшов за віком.

Історію боротьби та життєву трагедію Семена Сороки, уродженця волинського села Кричильськ, а нині мешканця Кропивницького, розповіли у документальному фільмі «Діти перемоги», який учора, 8 травня вийшов на екрани в ефірі телеканалу 1+1.

Документальна драма «Діти перемоги» – фільм із історій живих свідків трагедії, яку Україна пережила з 1939 по 1945 рік.

В основу стрічки лягло 6 сповідей головних героїв, які, будучи маленькими дітьми, відчули події Другої світової війни на власній долі. Серед них: Семен Сорока, Марія Саєнко, Христина Хігер, Елеонора Коваль, Ганна Стрижкова та Іван Трофимович.

Усі з них мешкали у різних куточках України. Ганна не знає ні дати народження, ні справжньою імені, а інші – втратили родину та дитинство. Але їх пов’язує одне – усі вони пройшли війну.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар