У Кропивницькому дітлахи спробували себе у ролі поліцейських

6 травня на території Дендропарку запрацювало «Місто профсій». Патрульні Кропивницького вперше долучилися до національного проекту “Місто професій” та розповідали дітям про свою роботу.

Про це йдеться на сторінці Патрульної поліції Кропивницького у Facebook.

Це соціальний проект, мета якого – профорієнтаційна робота з дітьми усіх верств та вікових категорій. Під час заходу діти мають можливість спробувати себе у понад 60-и професіях, представлених активними компаніями-роботодавцями Кропивницького. Це і патрульний і рятувальник, а також лікар, будівельник, перукар, актор, продавець, кулінар, кінолог та багато інших цікавих професій. Ініціатором та організатором заходу виступив Міжнародний діловий журнал «Community».

При вході у «Місто професій» кожному учаснику видають умовний паспорт. З таким документом малюки можуть влаштуватися на роботу на обрану ними професію. А по завершенню роботи – діти отримують своєрідну «зарплатню», яка видається спеціальною грошовою одиницею, що діє лише у «Місті професій».
Подібний захід в Кропивницькому проходить не вперше, проте вперше в цьому проекті беруть участь патрульні. Тому неабияку зацікавленність у дітей викликало все, що пов’язно з професією поліцейського. Малеча з подивом та нестримною цікавістю розглядали їхнє спорядження і обладнання. Звісно, жодного патрульного не можливо уявити без надійного службового автомобіля. Діти могли посидіти у службових автівках. Малеча вмикала сигнальні маячки, випробовувала поліцейську сирену та користувалася рацією.

“Робота з дітьми є найприємнішою, адже вони є вдячними слухачами, охоче цікавляться роботою патрульного, ставлять безліч запитань до нас. Такий захід допоможе багатьом дітям сприймати інспекторів, як друзів, готових завжди прийти на допомогу, а також – це гарна можливість для них визначитися з майбутньою професією. Можливо хтось із них, колись, поповнить лави патрульної поліції”, – запевнила патрульна Олена Смілянець.

Учасники акції із задоволенням слухали розповіді інспекторів, яким щодня доводиться виїжджати на місця злочинів.

Розповідали і про правила дорожнього руху, бо від того, настільки добре дітки знають і дотримуються Правил безпечної поведінки на дорозі, залежить їх життя та здоров’я.

Самі ж організатори зазначають, що основна мета фестивалю – профорієнтаційна: щоб діти зрозуміли, чим сповнений світ, якими професіями, де б вони могли працювати і чим би вони могли займатися.

Зрештою, вражень від заходу було чимало і в дорослих, і в малих.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар