Кропивницькі ІТ-шники збирають кошти для “подорожі на Марс”

ІТ-фестиваль Vesna-Soft / фото biggggidea.com

Щорічний обласний ІТ-фестиваль для програмістів-школярів і студентів Vesna-Soft, який у Кропивницькому проводить Школа програмування Ш++, збирає кошти для проведення хакатону на всеукраїнській платформі Biggggidea.

Про це Першій електронній повдіомили організатори ІТ-фестивалю.

Ідея цієї спільнокоштової платформи полягає у тому, що всі охочі можуть підтримати будь-який презентований там проект сумою від 1 гривні.

Організатори некомерційного ІТ-фестивалю вперше подалися на цю платформу, щоб зібрати кошти для втілення ідей заходу.

Гроші, які збирають організатори заходу, необхідні для того, щоб закупити деталі для проведення хакатону. А саме, конструювання робо-марсоходів, харчування для учасників змагань та оренда приміщення.
Підтримати проект можна за посиланням.

Всього для втілення задуму необхідно зібрати 40 тисяч гривень. Вже вдалося зібрати більше половини суми. Саме за допомогою невеликих внесків у розмірі 10, 20 або 50 гривень від небайдужих містян безкоштовний фестиваль для молоді може стати реальним.

Цього року фестиваль пройде 20 травня у Креативному ІТ-просторі KOWO (пров. Василівський, 10). Впродовж дня учасники зможуть взяти участь у міжпланетному хакатоні: змагання, під час яких молоді програмісти зможуть «відправитися на Марс» і матимуть виконати дослідницьку місію, яка дозволить зрозуміти причини провалу попередньої експедиції.

Також гості заходу отримають можливість поборотися за приз у інноваційному квесті. Головне завдання — за короткий проміжок часу виконати якомога більше завдань та долучитися до технологічних новинок.
Під кінець фестивального дня будуть презентовані проекти школярів і студентів у трьох номінаціях:
– Програмування.
– Арт і дизайн.
– Робототехніка.

Нагадємо, студенти кропивницької школи програмування Ш++ розробили карту доступності міста.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар