Найбільше земельних ділянок військові отримали у Новомиргородському районі

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Від часу запровадження ініціативи Урядом на сьогодні у Кіровоградській області учасники АТО вже завершили процес оформлення у власність 5022 земельні ділянки. Проекти землеустрою затверджені на ділянки загальною площею майже 9,3 тис. гектарів. Найбільшу кількість земельних ділянок військовим надали у Новомиргородському (712 – площею 1,4 тис. га), Кіровоградському (594 – площею понад 1 тис. га), Олександрійському (299 – 590 га), Знам’янському (285 – площею 522,5 га) районах.

Загалом в області учасники АТО та члени родин загиблих військовослужбовців отримали 9155 дозволів на розроблення проектів землеустрою для відведення землі. Після завершення процедури оформлення земельних ділянок військові отримають у власність землі загальною площею понад 17 тис. гектарів.

Найбільшу кількість дозволів на розроблення земельної документації отримали учасники АТО у Кіровоградському (1048), Новомиргородському (962), Знам’янському (768), Олександрівському (666),  Олександрійському (632) районах області.

Довідково:

Надання у власність земельних ділянок учасникам АТО здійснюється у порядку визначеному статтею 118 Земельного кодексу України, за умови, що такий громадянин не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення та надав документ, який посвідчує його участь в АТО.

На сайті Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області розміщена покрокова схема дій для допомоги учасникам АТО та членам родин загиблих воїнів, котрі бажають отримати земельні ділянки, а також перелік зарезервованих земельних ділянок для учасників антитерористичної операції. Роз’яснення складено з урахуванням запитів, які найчастіше надходять до земельного відомства.

 Прес-служба ГУ Держгеокадастру у Кіровоградській області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар