“Доступні ліки” є у 125 аптеках Кіровоградщини

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

На території Кіровоградської області 125 аптечних пунктів та кіосків підписали договори і підключилися до реалізації препаратів, які передбачені урядовою програмою “Доступні ліки”. Проте великої активності зі сторони пацієнтів наразі немає.

Про це сьогодні, 21 квітня, під час прес-конференції розповів директор департаменту охорони здоров’я ОДА Олег Рибальченко.

Але, за словами чиновника, незабаром до програми приєднаються ще 10 аптечних пунктів.

Загалом на реалізацію державної програми “Доступні ліки” на Кіровоградщині перераховано 12 млн 400 тис. грн з держбюджету.

Олег Рибальченко наголосив, що у всіх районах області вже розпочата виписка рецептів і реалізація препаратів за програмою. Але наразі не у всіх аптеках є повний асортимент з переліку ліків, які передбачені урядовою програмою. Загалом, асортимент забезпечено приблизно на 75 %.

Проте, Олег Рибальченко зазначив, що і великої активності зі сторони пацієнтів теж наразі немає, що є дивним. Адже кілька десятків препаратів зі списку є повністю безкоштовними.

На думку директора департаменту охорони здоров’я ОДА, така ситуація зумовлена недостатньою поінформованістю.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар