В урочищі «Чорний ліс» засадили останній гектар лісових зрубів

Учора, 13 квітня, в урочищі «Чорний ліс», Знам’янського району відбулась акція з посадки лісу “Майбутнє лісу у твоїх руках”. Під час акції учні шкільних лісництв, представники влади, громадськості та ЗМІ засадили останній гектар лісових зрубів. Усього висадили близько п’яти тисяч саджанців. Представники лісової охорони провели майстер-клас для молодих садівників і показали, як правильно садити дерева за допомогою меча Колесова та мотобура.

Доброю щорічною традицією весняного спілкування лісівників з громадськістю стала акція «Майбутнє лісу у твоїх руках!», яка проводиться за ініціативи Державного агентства лісових ресурсів України та Товариства лісівників України. Протягом місяця в лісгоспах області тривають заходи з весняної посадки лісу із залученням учнівської молоді, представників громадських організацій та органів влади, засобів масової інформації, а також усіх тих, в кого є  бажання особисто взяти участь у висадженні лісів.

Мета Всеукраїнської акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» – поліпшення стану довкілля шляхом створення нових лісів; залучення широких верств населення до озеленення рідного краю; участь школярів у створенні нових лісів з метою виховання у підростаючого покоління шанобливого ставлення до природи; розповсюдження інформації про важливість створення лісових насаджень.

“Ми проводимо акцію “Майбутнє лісу у твоїх руках” вже дванадцятий рік поспіль. Вважаю, що така акція є надзвичайно важливою, тому що таким чином ми намагаємося привити любов до природи, до лісу підростаючому поколінню. Таким заходом ми хочемо показати й розказати молоді, як правильно садити й доглядати за деревом. Ліс, який ми сьогодні посадили, зросте лише через 60 років, а вже через 120 років можна буде проводити його заготівлю. Тому ми сьогодні створюємо ліс для майбутніх поколінь”, – розповіла начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Наталія Ревенко.

Перед насадження дерев, представники лісової охорони провели майстер-клас для молодих садівників і показали, як правильно садити дерева за допомогою меча Колесова та мотобура.

“Цього року лісництво Кіровоградщини запланувало провести насадження дерев на 725-ти га. На даний момент ми створили вже 560 га лісу. Сьогодні, коли ми вже засадили дубами останній гектар землі на колишні зрубах, ми завершили акцію “Майбутнє лісу у твоїх руках”, – додала Наталія Ревенко.

Загалом було висаджено близько 5 тис. саджанців молодих дубів на території одного гектару.

  

Поширити:

Залишити коментар:

коментар